sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Creștere semnificativă a vehiculelor electrice pe șoselele din România, în 2024

În total, primele patru luni din 2024 au adus 4.962 de înmatriculări de mașini electrice

Într-o analiză recentă a pieței de vehicule electrice din România, Lektri.Co a dezvăluit că numărul mașinilor electrice a ajuns la peste 45.200, cu aproape 5.000 de unități înmatriculate în primele patru luni ale anului. Datele prezentate în Indexul de e-mobilitate al Lektri.Co demonstrează o creștere constantă, cu trei luni din cele patru raportând un avans față de aceeași perioadă din 2023, notează agerpres.ro.

În ianuarie 2024, vânzările au crescut cu 60% comparativ cu ianuarie 2023, urmată de o creștere moderată în februarie, cu 17%. Cu toate acestea, martie a înregistrat o scădere de 25%, în timp ce aprilie a experimentat o creștere de 1,7% față de aceeași lună din 2023.

În total, primele patru luni din 2024 au adus 4.962 de înmatriculări de mașini electrice, inclusiv 276 de vehicule comerciale ușoare. Pe lângă aceasta, în prezent, 45.248 de mașini electrice sunt în circulație pe drumurile din România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacia Spring rămâne liderul achizițiilor de vehicule electrice, cu 1.490 de unități înmatriculate în perioada ianuarie-aprilie 2024, reprezentând 30% din totalul înregistrărilor. Modelul Spring a acumulat un total de 17.350 de înmatriculări de la lansarea sa pe piață, reprezentând 39% din întregul parc auto electric din țară.

În continuare, Tesla Model 3 și Tesla Model Y ocupă locurile doi și trei în topul înmatriculărilor de mașini electrice. De asemenea, un alt vehicul electric, Renault Megane E-Tech, a fost aproape de podium, cu 53 de înmatriculări.

Pe segmentul comercial, Ford Transit rămâne cel mai înmatriculat vehicul electric din categoria LCV, ajungând pe locul 7 în topul general în aprilie 2024. În plus, pe segmentul high-end, Audi, BMW, Mercedes-Benz și Porsche au acumulat 517 de înmatriculări, reprezentând 10% din totalul vehiculelor electrice înregistrate în 2024.

Claudiu Suma, CEO Lektri.Co, a subliniat: „Observăm o continuă creștere a pieței de vehicule electrice în România. Cu toate că ritmul a încetinit, vorbim în continuare de o evoluție pozitivă a parcului auto electric din țară. Mai mult, predicțiile noastre sugerează că 2024 va fi primul an care va înregistra peste 20.000 de înmatriculări de mașini electrice în România.”

Lektri.Co, parte a grupului SafeFleet, oferă soluții de încărcare a mașinilor electrice și este prezentă în mai multe țări europene. Compania este un exemplu al angajamentului crescut față de mobilitatea electrică, contribuind la creșterea numărului de vehicule electrice pe șoselele din România și din Europa.

Politica