sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

”Partenerii” de guvernare au luat o bătaie umilitoare la Mehedinți. PSD a câștigat 50 de primării din județ, PNL doar 16

În județul Mehedinți, PSD a câștigat nu numai funcțiile de președinte al CJ prin Aladin Georgescu și de primar de municipiu prin Marius Screciu, ci și 50 de primării din totalul de 66 cât sunt în județ. Ca atare PNL a câștigat doar 16 primării din care 15 primării de comune și o primărie de oraș, la Orșova,  prin persoana lui Adrian Cican, fost manager al spitalului din oraș.

Liberalii au câștigat primăriile comunale din Șimian, Bâcleș, Devesel, Balta, Bala, Dubova, Obârșia Cloșani, Pătulele, Vânjuleț, Gârla Mare, Oprișor, Greci, Hinova, Vlădaia și Husnicioara. Aici la Husnicioara a câștigat primăria Antonia Trușcă, fiica celui care a mai obținut încă un mandat de primar la Șimian, Constantin Trușcă.

PSD a zdrobit  ,,partenerii” din PNL câștigând  peste 75 la sută din primării

Policlinica Buna Vestire Craiova

PSD a obținut o victorie zdrobitoare și în cazul primăriilor din jude: Este vorba de  municipiul  Drobeta Turnu Severin, orașele  Vânju Mare, Baia de Aramă, Strehaia precum și comunele Bălăcița, Broșteni, Burila Mare, Butoiești,  Bâlvănești, Braniștea, Breznița Motru, Breznița Ocol, Căzănești, Cireșu, Corcova, Căzănești, Cujmir, Dârvari, Dumbrava, Eșelnița, Florești, Gogoșu, Godeanu, Grozești, Gruia, Ilovăț, Ilovița, Izvoru Bârzii, Jiana, Livezile, Malovăț, Obârșia de Câmp, Oprișor, Pădina , Podeni, Ponoarele , Poroina Mare, Pristol, Prunișor, Punghina, Rogova,  Salcia, Șișești, Stângăceaua, Șvinița,  Șovarna, Tâmna, Vânători, Voloiac și Vrata. ,,PSD a câștigat alegerile locale din județul Mehedinți cu peste 55 la sută din voturi. Prin rezultate obținute PSD își consolidează poziția de lider  în rândul formațiunilor politice din județ, și vom face administrație performantă și în mandatul următor. Le mulțumesc tuturor care au crezut în mine și în  echipa PSD Mehedinți și ne-au fost alături” a declarat președintele CJMehedinți, aladin Georgescu.

Virgil Popescu- ”Gălăgie”, tace mâlc

Președintele PNL Mehedinți, deputatul Virgil Popescu zis și ”Gălăgie”, fost ministru în guvern, tace mâlc după înfrângerea umilitoare a partidului său în județ, dar și după înfrângerea personală și mai umilitoare, întrucât în bătălia pentru primăria Severinului, a fost bătut de Marius Screciu cu 57 la sută din voturi, el obținând doar 22 la sută din voturi.

Și asta, în pofida faptului că a adunat pe lângă el pe foarte mulți oameni de afaceri din municipiu promițându-le că vor merge la victorie și vor pune ei stăpânire pe Severin.

Acum, Virgil Popescu nu mai face ”gălăgie” deloc cum făcea în campania electorală, ba din contră, se ferește să facă declarații publice. Totuși el personal și-a asigurat viitorul politic,  întrucât se află pe un loc eligibil pe lista de europarlamentari. Listă pe care însă, a ridicat-o foarte mult PSD-ul , nu PNL-ul  condus la eșec,  de el, în județ.

Politica