sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Campanie cu năbădăi în Vâlcea! Deja se sesizează nereguli

UPDATE:2: Astăzi, până la ora 12:00, au fost semnalate mai multe incidente sau fapte ilegale în context electoral, unul s-a confirmat, constând în aceea că, la secția de votare nr. 52 din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost sesizat faptul că, o persoană a efectuat fotografii cu telefonul mobil în cabina de vot.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că un bărbat de 54 de ani, în timp ce se afla în cabina de vot, ar fi efectuat fotografii cu telefonul mobil.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei conform prevederilor Legii 115/2015.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În județul Vâlcea, de la începutul campaniei electorale au fost semnalate 28 de incidentele electorale sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate.

Din totalul acestora, 3 sesizări nu au fost de competența MAI, așa că au fost transmise pentru competentă soluționare către Autoritatea Electorală Permanentă.

Cele mai frecvente sesizări au vizat distrugerea sau deteriorarea materialor electorale – 12 sesizări.

Efectivele MAI au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, respectiv 6 amenzi în valoare de 6.500 de lei și 7 avertismente.

Totodată, s-au întocmit 6 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni.

Update 1: Un bărbat a intrat în greva foamei în fața Instituției Prefectului Vâlcea pentru că autoritățile vâlcene nu l-au lămurit dacă poate vota sa nu în județ. Bărbatul în vârstă de 50 ani, Iar cei de la Biroul Electoral Județean nu au reușit să-l lănurească unde votează. Acesta a decis să intre în greva foamei pe scările Prefecturii.

Prezența la vot în județul Vâlcea până la această oră (11.oo), este de 15.08%.

Doar că deja se sesizează nereguli în secțiile de votare, atât în Râmnic, cât și în județ. Mai mulți reprezentanți din secțiile de votare susțin că buletinele de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean sunt băgate câte 4-5 într-un singur buletin și au fost distribuite la un singur alegător.

La o secție de votare din zona Ostroveni – Rm. Vâlcea, procesul de votare a fost întrerupt 10 minute în această dimineață. A fost sesizată și poliția pentru că un alegător a primit un buletin de vot gata ștampilat.

Și la Drăgășani în jurul orei 10.00, au fost sesizate informații despre un incident petrecut la o secție de votare din municipiul Drăgășani. Se efectuează verificări în aceste momente, dar procesul de vot nu a fost întrerupt. Problema a fost că un singur alegător a primit mai multe buletine de vot pentru primar.

Politica