luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Marius Screciu: Modernizăm întreg sistemul de colectare a deșeurilor din municipiu

Sistemul de colectare a deșeurilor din muncipiul Drobeta Turnu Severin va fi modernizat. 37 de eco-insule subterane și 185 de insule supraterane vor fi instalate în oraș, printr-un proiect cu o valoare de 6 milioane euro. Finanțarea a fost obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

„37 de eco-insule subterane și alte 185 supraterane vor fi instalate în tot muncipiul, pentru a ne păstra orașul curat și sănătos! Modernizăm toate punctele de colectare a deșeurilor printr-un proiect de 6 milioane de euro, pentru care am obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Astfel, vom înlocui actualele țarcuri din jurul blocurilor, cu insule ecologice digitalizate”, a precizat primarul Severinului

Candidatul Partidului Social Democrat la un nou mandat de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu a mai menționat că accesul se realizează prin cartele distribuite gratuit tuturor locuitorilor prin intermediul asociațiilor de proprietari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sistemul are multiple avantaje: oferă un spațiu organizat pentru colectare, reducând riscul de aruncare necontrolată a deșeurilor; permite colectarea selectivă a deșeurilor; senzorii din interior notifică automat operatorul de salubrizare când containerele sunt pline, asigurând golirea promptă; dispozitive anti-vandalism împotriva accesului neautorizat; acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate; colectare de informații privind persoanele care introduc deșeurile în containere”, a precizat Marius Screciu.

Insulele ecologice digitalizate au câte cinci containere individuale pentru toate cele cinci tipuri de deșeuri: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. În plus, sunt prevăzute cu dispozitive anti-vandalism.

Comandat de PSD Mehedinți, executat de Inter Regional Management, CUI mandatar financiar 21240002

Politica