luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

ADISEA și ISJ Dolj, eveniment pentru lansarea Centrului STEM din Brădești

Pe data de 24 mai 2024, Asociația ADISEA, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, a organizat un eveniment de informare adresat directorilor școlari și copiilor, având ca scop sprijinirea celui mai mare centru STEM din Oltenia, programat să își deschidă porțile în localitatea Brădești.

În cadrul acestui eveniment, au fost prezenți reprezentanți importanți din domeniul educațional și al cercetării. Printre participanți s-au numărat Gabriel Vladuț, președinte CLDPS – ISJ Dolj, echipa NEXTlab, reprezentată de Răzvan Bologa, și reprezentantul centrului regional INNESGLOBAL, Bogdan Stanache.

Deschiderea centrului este programată să aibă loc cel târziu în această iarnă, iar acesta va ocupa o suprafață de 5000 metri pătrați în localitatea Bradesti. Aici, vor fi oferite o gamă variată de activități de orientare în domenii precum robotică, inteligență artificială, blockchain și învățare automată. Centrul va dispune de capacități exclusive pentru a centraliza toate aceste laboratoare, oferind suport și facilități de formare, implementare și asistență specializată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta reprezintă doar prima fază a unui parc tehnologic complet care se întinde pe aproximativ 20.000 de metri pătrați. De asemenea, sub îndrumarea sa, INNES inițiază cercetări în domeniul dezvoltării economice și facilitează programe educaționale menite să implice persoane din toate categoriile de vârstă în economia digitală contemporană, cu un accent deosebit pe Inteligența Artificială, Automatizarea Proceselor Robotice (RPA) și tehnologia Blockchain.

Politica