luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

„Minciuni electorale marca Virgil Popescu, apărătorul vehement al Mehedinți Gaz”

Dacă astăzi Severinul nu are încă o rețea de gaze, vinovatul principal îl reprezintă firma Mehedinți Gaz, iar Virgil Popescu s-a transformat în apărtorul vehement” al acestei firme.

Una dintre principalele probleme ale municipiului Drobeta Turnu Severin – extinderea rețelei de gaze, a devenit temă de campanie electorală. Lucru care ar fi absolut normal. Aceasta, dacă nu s-ar minți „cu nonșalanță”, după cum precizează primarul Marius Screciu.

Într-o postare electorală recentă, pe facebook, candidatul PNL la funcția de edil-șef, Virgil Popescu susține că rețeaua de gaze ar fi fost extinsă „preferențial” în unele zone, din bani publici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă până acum, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, candidat pentru un nou mandat din partea PSD, a preferat să nu răspundă la ceea ce spuneau despre el contracandidații, de această dată, fiind vorba despre o problemă atât de importantă a orașului, a reacționat.

„Domnule Virgil Popescu, miniciuna are picioare scurte!”, amintește Marius Screciu.

“De obicei nu răspund contracandidaților, dar astăzi mă văd nevoit să dau replica unui contracandidat ce continuă să mintă cu nonșalanță și încearcă să păcălească severinenii. Dacă astăzi Severinul nu are încă o rețea de gaze, vinovatul principal îl reprezintă firma Mehedinți Gaz. Toate demersurile noastre de a colabora cu această firmă, ca să-și ducă la bun sfârșit Contractul de Concesiune, au fost în zadar. De aproximativ 4 ani, firma nu a mai extins 1 metru de rețea pe banii lor, conform Contractului de Concesiune. Pe vremea când era Ministrul Energiei, domnul Virgil Popescu a venit cu ideea ca Mehedinți Gaz să fie preluată de Romgaz, firmă puternică cu capital românesc, propunere cu care, atât eu cât și Consiliul Local, am fost de acord. Mai mult, o să vă prezint mai jos ieșirile publice ale Domnului Virgil Popescu, în care declara că extinderea rețelei de gaze se va face în scurt timp prin intermediul companiei Romgaz (n.r. articol economica.net (2021): Romgaz se grăbește să ia distribuția și furnizarea de gaze din orașul natal al ministrului Energiei). A stat în pixul domnului Ministru, că avea în subordine Romgaz, ca aceste lucruri să fie făcute cât mai repede. După trei ani de așteptare, Primăria a luat decizia să rezilieze contractul cu Mehedinți Gaz, aceasta fiind singura soluție a primi finanțare de la Guvern, prin programul Anghel Saligny și astfel să continuăm extinderea rețelei de gaze”, afirmă Marius Screciu.

Cine ține în brațe vinovatul pentru lipsa gazelor

Mehedinți Gaz, firma vinovată pentru problema rețelei de gaze, este susținută chiar de Virgil Popescu, mai precizează Marius Screciu.

Cine credeți că este avocatul Mehedinți Gaz și ne tot îndeamnă să renunțăm la procesul cu această firmă care a umilit severinenii? Domnul Virgil Popescu.

Cine credeți că este director la Mehedinți Gaz? Domnul Adrian Iovănel, membru marcant PNL.

Mai mult decât atât, cu toate că nu au un leu în cont și o lungă perioadă de timp au avut conturile blocate pentru neplată, Mehedinți Gaz a înaintat zilele trecute un document prin care solicita un Certificat de urbanism pentru extinderea rețelei de gaze pentru aproximativ 23 km, o investiție de câteva milioane de euro. Într-o postare publică, cine credeți că vine și prezintă investiția Mehedinți Gaz, fără a indica cine este investitorul, ca și cum ar fi a lui? Domnul Virgil Popescu.

Toate acestea ne arată faptul că domnul Virgil Popescu s-a transformat în apărtorul vehement al Mehedinți Gaz, iar minciunile și modul în care își dorește să păcălească severinenii sunt evidente.
Dacă, din 2019 până astăzi, acest operator nu a realizat 1 metru de rețea pe banii lui, rețeaua s-a dezvoltat pe banii cetățenilor și Primăriei, cum ar putea crede cineva că până la sfârșitul anului, acest operator ar putea construi 23 de km de rețea, având și conturile goale, așa cum susține domnul Virgil Popescu? Minciuni electorale marca Virgil Popescu
”, a declarat primarul muncipiului Drobeta Turnu Severin.

Extinderea rețelei de gaze se va face din fonduri guvernamentale, reamintește Marius Screciu.

„Ca să clarific acest subiect încă o dată anunț că proiectul de extindere a rețelei de gaze în municipiul Drobeta Turnu Severin a fost primit la finanțare prin Programul Național de Investiții ANGHEL SALIGNY. Vom extinde rețeaua în tot municipiul Drobeta Turnu Severin, pe o lungime de 65 de km, într-un termen de 2 ani de la semnarea contractului de finanțare. Astfel, vor fi racordate 19.565 de gospodării (consumatori casnici) din municipiu, valoarea investiției fiind e 107, 5 milioane de lei, bani proveniți de la bugetul de stat, la care se adaugă 2,5 milioane de lei de la bugetul local”, a încheiat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Comandat de PSD Mehedinți, executat de Inter Regional Media, CUI mandatar financiar 21240002

Politica