sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Marius Croitoru, despre Adrian Mititelu: „Am fost lăsat în pace să-mi fac meseria”

În urma retrogradării în Liga 2, FCU Craiova se pregătește să revină sub conducerea unui vechi cunoscut

Marius Croitoru, în vârstă de 43 de ani, a fost renumit antrenor principal al echipei, după ce Adrian Mititelu a decis să îl readucă pentru a continua proiectul.

Între iunie și octombrie 2022, Croitoru a fost antrenorul principal al FCU Craiova, înregistrând 14 meciuri, dintre care a obținut cinci victorii, trei remize și șase înfrângeri. În ciuda rezultatelor mixte, relația de lucru dintre Croitoru și Mititelu a fost funcțională. În acea perioadă, Mititelu a exprimat critici puternice la adresa lui Croitoru, numindu-l chiar „nepriceput” și acuzându-l că echipa nu are energie din cauza sa, conform sport.ro.

Marius Croitoru a justificat decizia de a reveni la FCU Craiova prin relația bună pe care a avut-o cu Adrian Mititelu în primul său mandat. Croitoru a încheiat un contract pe doi ani și a subliniat că Mititelu i-a asigurat libertatea de a-și exercita profesia fără intervenții.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Atunci când am lucrat prima dată cu Adrian Mititelu, colaborarea a fost exact cum ne-am înțeles de la început. Am fost lăsat în pace să-mi fac meseria. După ce s-a întâmplat, am avut o discuție cu dumnealui și mi-a explicat acele ieșiri. Acum, mi-a garantat același lucru și asta m-a convins să revin. În primul mandat, n-a intervenit deloc peste mine”, a declarat Croitoru, conform Sport Total.

După plecarea lui Croitoru în 2022, Mititelu a fost foarte critic și „l-a tras de urechi” pe tehnician. „Adevărul este că ar trebui să-i puneți întrebări lui Croitoru, el a avut echipa asta pe mână și a lăsat-o cum a lăsat-o. Echipa nu are energie. Nu știu ce antrenamente s-au făcut, echipa nu poate să alerge. Jucătorii se sufocă. Asta se întâmplă când dai echipa pe mâna unor oameni care nu au experiență”, declara Mititelu acum doi ani.

Tehnicianul este hotărât să răspundă provocării și să readucă FCU Craiova în primul eșalon fotbalistic românesc. „Proiectele sunt clădite pe rezultate. Atâta timp cât sunt rezultatele, rămâi în proiect. Pe mine mă interesează doar relația pe care o are cu mine și libertatea pe care o am ca antrenor”, a concluzionat Croitoru.

Politica