sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Aurel Gheorghiță, primarul care face: „Dezvoltăm Podariul pentru noi și copiii noștri”

Podari a devenit, în ultimii ani, locul în care îți dorești să locuiești. Condițiile de trai de aici sunt, cu adevărat, europene. Locuitorii beneficiază de apă potabilă, canalizare și rețea de gaze. Toate străzile sunt asfaltate, iar canalele casetate. Se fac părculețe, iar în învățământ s-a investit substanțial, așa că elevii din comuna Podari învață în cele mai bune condiții. Investitorii sunt și ei atrași de zonă. Administrația condusă de primarul Aurel Gheorghiță a demonstrat că și în România se poate.

„Dezvoltăm Podariul pentru noi și copiii noștri”, spune Aurel Gheorghiță, candidat, la alegerile din 9 iunie, pentru un nou mandat în funcția de primar al comunei Podari, din partea Partidului Social-Democrat. Spune că nu îi place să facă promisiuni pe care nu le poate ține. De altfel, sloganul său este „Eu fac, alții promit!”, iar asta se vede cu ochiul liber.

Deși, așa cum am precizat, oamenii de aici beneficiază de toate condițiile, Aurel Gheorghiță spune că mai sunt multe de făcut și vrea să continue dezvoltarea comunei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Noi am fost prima comună care a fost asfaltată în totalitate. Acum, ce am făcut noi, prin atragerea de fonduri pe Anghel Saligny, 3 milioane euro, a fost să refacem stratul asfaltic, am casetat șanțurile și am realizat și accesul în curțile oamenilor. Am făcut treaba asta pentru că dacă s-a introdus canalizarea, apa gazele, automat s-a spart asfaltul cel vechi. Avem gaze în toată comuna, apă potabilă avem în toată comuna, iluminat cu led în toată comuna. Singurele sate unde nu au terminat introducerea de utilități sunt Livezi și Gura Văii, unde mai avem de introdus doar canalizare. Începusem pe un program pe PNDR dar ne-am oprit și acum l-am predat către Compania de Apă și ADI, o vor finaliza ei”, ne-a declarat Aurel Gheorghiță, primarul comunei Podari, candidat din partea PSD pentru un nou mandat.

Educația – prioritară

Pentru Aurel Gheorghiță, cea mai mare realizare, de până acum, o reprezintă însă investiția în viitorul Podariului – copiii.

„Cea mai mare realizare este în învățământ. Aici am reușit atragerea celor mai mari sume din fonduri europene. Este o sală de festivități, avem laboratoare de biologie, fizică, chimie, informatică, aparatură de ultimă generație, laptopuri, tablete, tablă digitală, un laborator de engleză cu certificare Cambridge, bază sportivă”, ne-a spus primarul comunei Podari, adăugând că acum își dorește și construirea unei creșe.

Locuitorii din Podari au acum și un părculeț elegant în care se pot relaxa, iar copii pot face aici mișcare. Astfel de locuri vor fi realizate și în celelalte sate aparținătoare comunei, iar într-o săptămână urmează a fi finalizat cel din curtea Primăriei.

Clădirea administrativă însă nu a fost modernizată. Dacă în multe locuri din România edilii au preferat ca mai întâi să investească mai întâi în clădirile primăriilor, nu același lucru s-a întâmplat la Podari. Aurel Gheorghiță a considerat că altele sunt prioritățile comunei. Primăria a fost lăsată la urmă, dar nu uitată.

“Am lăsat-o la urmă pentru că nu era frumos ca oamenii să meargă prin praf și noi să stăm în condiții ultra moderne la Primărie. Într-adevăr, primăria nu este la nivelul comunei Podari. Dar noi am început întâi cu școala, cu grădinița, sala de festivități. Acolo am atras în ultimii 5 ani fonduri de 6,5 milioane euro. Altele au fost prioritățile. Va urma și primăria și, dacă tot am lăsat-o, vom face o primărie la nivelul comunei Podari”, a precizat primarul comunei Podari.

Investitorii, atrași de Podari

Aproape 10 milioane de euro, fonduri guvernamentale și europene, au fost atrase în ultimii ani în Podari. Comuna însă se bazează și pe fondurile aduse la buget la investitori. Și tot mai mulți vor să vină aici. Se vor construi și blocuri.

„Prin noul PUG am extins zonele industriale, le-am dus utilitățile și investitorii deja au început să apară. Deja au venit câțiva investitori destul de puternici. S-au făcut multe în Podari, dar niciodată nu termini. Sunt nerăbdător să terminăm cu canalizarea la Livezi și Gura Văii, pentru că oamenii ne-au înțeles și, prin noul PUG, comuna este într-o continuă dezvoltare și extindere. Mai avem să aducem utilitățile acolo unde terenurile din extravilan au devenit intravilan și deja a început asfaltarea pe anumite străzi din Braniște, unde satul s-a extins. Toate s-au legat de acest nou PUG. Prin acesta, cred că Poadriul va avea cea mai mare dezvoltare din jurul Craiovei. Și aici au vrut să vină investitori, diverși constructori, dezvoltatori imobiliari, dar nefiind reglementat regimul juridic al terenurilor nu au putut să construiască. Acum vă pot spune că, chiar ieri (n.r. joi), am emis o autorizație pentru două blocuri și vreo 20 de case”, ne-a mai declarat Aurel Gheorghiță, primarul comunei Podari și candidat din partea PSD pentru un nou mandat.

Comandat de PSD Dolj, executat de Inter Regional Managament, CUI mandatar financiar 21240002.

Politica