luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Ovidiu Răducanu, garanția PSD pentru modernizare în comuna Mârșani

O viziune completă, cu măsuri și acțiuni concrete, care vor transforma comuna Mârșani într-o localitate modernă – acesta este proiectul pe care candidatul PSD la funcția de primar, Ovidiu Răducanu, îl propune pentru perioada 2024 – 2028. Colaborarea deschisă cu întreaga comunitate, consultarea și susținerea reciprocă definesc modul de lucru pe care îl va implementa, la conducerea administrației locale.

Primele măsuri de pe agenda candidatului PSD la funcția de primar al comunei Mârșani vizează investițiile absolut necesare pentru asigurarea confortului de bază, iar infrastructura pentru apă și canalizare este o prioritate.

„În primul rând, vom asigura branșarea gospodăriilor la rețeaua de alimentare cu apă și racordarea la cea de canalizare menajeră, o investiție pe care o vom derula cu finanțare nerambursabilă de la Guvernul României, prin intermediul Programului Național de Investiții «Anghel Saligny». Vorbim, în total, de 1.500 de branșamente și peste 1.100 de racorduri, toate prevăzute cu cămine de inspecție complet echipate, care vor fi realizate în cadrul acestui proiect. În același timp, ne orientăm către extinderea sistemelor de apă și canalizare la nivelul comunei, pentru a răspunde necesităților în creștere“, precizează Ovidiu Răducanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Investiții pentru un mediu mai atractiv și mai sigur

Candidatul PSD își propune ca, din postura de primar, să pună în aplicare un întreg pachet de inițiative menite să conducă la îmbunătățirea calității vieții și la crearea unui mediu mai atractiv și mai sigur, în același timp, încurajându-i astfel pe tineri să rămână în comuna natală și să contribuie la dezvoltarea ei.

„Rețeaua rutieră are nevoie de intervenții ample și mă refer, în primul rând, la faptul că vom investi inclusiv în amenajarea trotuarelor de-a lungul principalelor străzi din comună, pentru ca pietonii să se poată deplasa în siguranță. Suntem atenți și la doleanțele șoferilor, astfel că ne vom ocupa de amenajarea locurilor de parcare, într-un număr suficient. De asemenea, stațiile pentru transportul public vor fi modernizate.

Dacă ne dorim să îmbunătățim în mod substanțial calitatea vieții în comună, trebuie să acționăm pe mai multe planuri. Unul dintre proiectele pe care le voi derula, ca primar, vizează crearea unor atât de necesare zone de recreere, prin amenajarea de parcuri și spații verzi. În plus, iluminatul public va fi modernizat, prin adoptarea noilor tehnologii în domeniu, iar sistemul de monitorizare video va fi extins, pentru siguranța cetățenilor. Din aceleași rațiuni, vom implementa și un program prin care venim cu soluții la problema pe care o reprezintă câinii fără stăpân“, spune candidatul PSD, Ovidiu Răducanu. Modernizarea pieței din localitate, pentru a crea condițiile unui comerț civilizat, în beneficiul producătorilor locali și al cumpărătorilor, se înscrie și ea în proiectul social-democratului pentru Mârșani.

Dotări moderne pentru educație

Domeniul învățământului are dedicat, de asemenea, un capitol consistent în programul cu care Ovidiu Răducanu candidează pentru funcția de primar, acesta propunându-și investiții în modernizarea și dotarea școlii gimnaziale și a grădinițelor din Mârșani. O altă inițiativă, derulată în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, cu fonduri europene, va avea ca rezultat procurarea de mobilier nou și aparatură performantă, destinate bibliotecii comunale. Laptopuri, o imprimantă 3D sau o tablă interactivă cu videoproiector și calculator încorporate se numără printre echipamentele care vor asigura transformarea bibliotecii într-un centru de învățare și dobândire de noi competențe pentru întreaga comunitate. „Accesul la informație în format digital este o necesitate incontestabilă, motiv pentru care vom pune la dispoziție în toate spațiile publice, în mod gratuit, rețele cu conexiune la internet. În același timp, vom asigura resursele necesare pentru desfășurarea unor programe de activități extrașcolare, astfel încât, spre exemplu, copiii să poată lua lecții de dans sau să poată urma cursuri pentru a învăța să cânte la diferite instrumente muzicale“, menționează Ovidiu Răducanu.

Centru de colectare pentru deșeuri speciale

Un demers nou pentru comunitatea din Mârșani, pe care Ovidiu Răducanu intenționează să-l implementeze ca primar, urmărește înființarea unui centru de colectare pentru deșeurile de care populația nu se poate debarasa prin sistemul clasic de salubritate. Noua structură, care poate fi realizată cu finanțare europeană, va asigura preluarea unei game variate, care include materiale textile, lemn și mobilier, cauciuc, inclusiv anvelope uzate, echipamente electrice, electronice și electrocasnice, obiecte sanitare, deșeuri din construcții și demolări, resturi vegetale din curți și grădini sau deșeuri care au un conținut periculos.

Experiență valoroasă în administrația publică

Sunt calități pe care Ovidiu Răducanu le-a dovedit pe deplin, fiind timp de 8 ani, între 2012 și 2020, viceprimar al localității, iar din 2023 ocupând funcția de administrator public al comunei.

„În toată această perioadă, am acumulat o experiență bogată în ceea ce privește administrația locală, o experiență datorită căreia pot să ajut comunitatea din care fac parte, pentru a parcurge în următorii ani pași importanți în direcția dezvoltării. Consider că din funcția de primar voi putea să îmi pun cu adevărat în aplicare proiectul meu pentru Mârșani, investițiile și inițiativele prin care vom transforma comuna noastră în locul cu care ne putem mândri oriunde și oricând. Sunt ferm convins că localitatea poate fi administrată mult mai bine și mă angajez să mă implic, cu toate resursele, cunoștințele și eforturile mele, pentru a face dovada.

Candidez la funcția de primar din partea celui mai puternic partid din România, PSD, așadar am alături de mine oameni recunoscuți pentru competență, seriozitate și responsabilitate, pentru măsurile de succes aplicate și pentru angajamentele respectate“, a declarat Ovidiu Răducanu.

PROFIL DE PRIMAR

Ovidiu Laurențiu Răducanu, în vârstă de 41 de ani, și-a dedicat o mare parte din cariera sa comunei natale, Mârșani. Absolvent de studii superioare, inginer de profesie, a adus în administrația publică locală o gândire pragmatică, o remarcabilă capacitate de planificare și o viziune de ansamblu în care știe cum să așeze prioritățile comunității. Candidatul PSD, Ovidiu Răducanu, vine în fața alegătorilor cu atuul tinereții, dublat însă de o remarcabilă experiență în administrația locală, ca viceprimar și administrator public: „Este o experiență datorită căreia pot să ajut comunitatea din care fac parte, pentru a parcurge în următorii ani pași importanți în direcția dezvoltării. Consider că din funcția de primar voi putea să îmi pun cu adevărat în aplicare proiectul meu pentru Mârșani, investițiile și inițiativele prin care vom transforma comuna noastră în locul cu care ne putem mândri oriunde și oricând.“

Ovidiu Răducanu, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Mârșani: „Obiectivul meu este o administrație locală deschisă, receptivă, transparentă, care încurajează implicarea civică, pentru că doar așa putem răspunde cel mai bine așteptărilor comunității. De aceea, voi organiza în mod periodic consultări și întâlniri cu cetățenii, oferindu-le posibilitatea să își exprime opinia despre proiectele deja derulate, dar și despre cele pe care ei le consideră necesare. De asemenea, îmi propun o strânsă colaborare cu primăriile localităților învecinate, pentru ca împreună să realizăm investiții de interes comun, în beneficiul oamenilor pe care îi reprezentăm.”

Comandat de PSD Dolj, executat de Inter Regional Managament, CUI mandatar financiar 21240002.

Politica