duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Adam Atanasie revine la Primăria Goiești cu soluții concrete pentru viitor

Adam Atanasie, primarul care a pus bazele unei comune moderne, timp de patru mandate, revine cu noi proiecte pentru comunitate

Comuna Goiești nu este doar un loc pe hartă, ci o pagină vibrantă în cartea de istorie, punctată de copilăria unuia dintre cei mai cunoscuți scriitori români, Alexandru Macedonski. Goiești se mândrește cu o moștenire de neprețuit, iar Adam Atanasie, cel care a deținut, vreme de 16 ani, funcția de primar, revine cu un plan bine pus la punct, tocmai pentru a confirma faptul că această moștenire este în siguranță. Candidatul PSD la Primăria Goiești este pregătit să scrie un nou capitol în progresul comunei.

Adam Atanasie este omul care, în anul 2004, a început modernizarea comunei Goiești. Au urmat 16 ani de muncă, a luat o pauză de patru ani, dar în toată această perioadă, pentru locuitori, a continuat să fie „domnul primar”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anul acesta, „domnul primar”, originar din satul Adâncata, candidează pentru un nou mandat din partea PSD, convins fiind că trebuie să continue planul său pentru dezvoltarea comunei.

„Vin în fața oamenilor cu realizări concrete și cu proiecte sustenabile, pentru viitor. Profesionalism, încredere și fapte, acestea sunt cele trei principii vitale după care mă ghidez. Am deja realizări importante în comuna Goiești, proiecte de suflet, despre care pot spune că au dezvoltat comunitatea. Au fost deja implementate pe timpul celor patru mandate. Mă bucur să pot candida din nou și îmi doresc foarte mult să fac echipă cu oamenii din Goiești, așa cum am făcut și în cei 16 ani petrecuți în funcția de primar”, a precizat candidatul PSD pentru Primăria Goiești, Adam Atanasie.

Timp de 16 ani, comuna a beneficiat de proiecte durabile

În timpul celor patru mandate, Adam Atanasie a reușit să transforme comuna. Nu a fost ușor, ci provocator, spune acesta, în condițiile în care localitatea are nu mai puțin de 13 sate. Din anul 2004, până în anul 2020, comuna Goiești a beneficiat de foarte multe proiecte durabile.

„Proiectele pe care le-am dus la bun sfârșit, din 2004 și până în 2020, sunt numeroase și, cel mai important, sunt durabile. Am reușit să introducem rețelele de apă și de canalizare la nivelul comunei, am creat condiții propice de învățare pentru copii, reabilitând școli și construind o grădiniță, am modernizat drumurile comunei, atât cele de circulație rutieră, cât și cele de exploatare agricolă, reușind să construim și un parc fotovoltaic, dar și un sediu nou pentru Primăria Goiești. În cei patru ani de pauză, m-am implicat în continuare în comunitate, ajutând cu ceea ce am putut, iar acum, vreau să mă întorc la primărie și să continuăm dezvoltarea, împreună”, a precizat Adam Atanasie.

Centru educativ pentru copii și rețea de apă la Mălăiești

Pentru viitorul comunei Goiești, pentru a continua progresul localității, candidatul PSD la primărie a pregătit proiecte complexe.

În primul rând, Adam Atanasie salută inițiativa Consiliului Județean Dolj de a reabilita, în colaborare cu Primăria Goiești, Casa Memorială „Alexandru Macedonski”. După lucrările ce se impun în acest sens, urmează ca obiectivul să fie introdus în circuitul turistic al Doljului.

„Avem o moștenire istorică impresionantă aici, la noi în comună, având în vedere că, în satul Popeasa, există casa în care părintele simbolismului românesc, Alexandru Macedonski, și-a petrecut o mare parte a copilăriei. Ne bucurăm să fim parte dintr-un proiect atât de ambițios precum este acesta de salvare a clădirii, o construcție monument istoric ce datează din prima parte a secolul 19. Este vorba despre a gândi o dezvoltare locală sustenabilă și de a profita din plin de potențialul nostru turistic. De asemenea, nu putem să nu fim onești: e vorba de respect pentru cultura românească și pentru valorile pe care aceasta le-a dat”, a explicat candidatul PSD pentru Primăria Goiești, Adam Atanasie.

Totodată, comuna Goiești va avea un centru educativ pentru copii. Va fi introdusă rețeaua de apă în satul Mălăiești, va fi continuată modernizarea drumurilor comunale și sătești și va fi reabilitat Căminul Cultural Goiești.

„Vreau să introducem rețeaua de apă în satul Mălăiești, dar și să continuăm modernizarea drumurilor comunale și sătești. De asemenea, copiii trebuie să rămână o prioritate pentru noi. Domeniul învățământul a fost, pentru mine, deosebit de important. De aceea, vreau să amenajăm, în fosta școală cu clasele I-IV din satul Popeasa, un centru educativ pentru copii. Totodată, este extrem de importantă continuarea parteneriatului cu Fundația „Adina Stiftelsen” din Norvegia, pe partea de activități socio-educaționale. De asemenea, voi face tot ceea ce este posibil pentru a-i sprijini pe copiii proveniți din familii defavorizate, pentru a preveni abandonul școlar, asigurându-lecondiții de dezvoltare cât mai apropiate de normal. Un alt proiect de suflet pentru mine este și reabilitarea Căminului Cultural Goiești, căci avem o cultură locală și tradiții care merită un spațiu optim în care să se dezvolte, să se prezinte și să se promoveze. Cișmeaua din satul Fântâni ține, de asemenea, de cultura și istoria noastră și, de aceea, voi face toate demersurile să o reabilităm”, a explicat Adam Atanasie.

Un nou parc fotovoltaic, bază sportivă și dotarea cabinetelor medicale cu aparatură modernă

Din planul edilului fac parte și construirea unui alt nou parc fotovoltaic și dotarea cabinetelor medicale cu tehnologie modernă.

„Vreau să continuăm investițiile în resursele regenerabile prin încă un parc fotovoltaic cu o putere de 30 MW, să extindem rețeaua de iluminat public economic în toate cele 13 sate ale comunei și să suplimentăm debitul de apă la nivel de comună prin construirea unui biofiltru de tratare. Cabinetele medicale sunt și ele pe lista de priorități. Vor fi dotate corespunzător, cu tehnologie modernă”, a completat candidatul PSD la Primăria Goiești.

În satul Piorești va fi construită o bază sportivă, pentru că, spune edilul, este importantă și încurajarea sporturilor la nivel de comunitate.

„Comuna noastră are nevoie și de o bază sportivă, pe care am gândit-o deja, ca amplasament, în zona satului Piorești. Este important să încurajăm sporturile la nivelul comunității și, de aceea, vreau să investim pentru a avea toate condițiile necesare desfășurării lor. Și, cum sportul este strâns legat de sănătate, vom dota și cabinetele medicale cu aparatură profesională, de ultimă generație. Sunt conștient că avem multă treabă împreună și abia aștept să ne apucăm de lucru, într-o Primărie Goiești cu un sistem de organizare performant”, a precizat Adam Atanasie.

Așadar, candidatul PSD la Primăria Goiești este pregătit să deschidă un nou capitol în istoria comunei, un capitol ce va însemna creștere sustenabilă și modernizare. Alături de echipa sa, Adam Atanasie promite să folosească fiecare resursă disponibilă pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și pentru a construi un viitor solid pentru generațiile următoare.

Adam Atanasie, candidat PSD la Primăria Goiești:

„Comuna Goiești are nevoie de un primar cu experiență, care cunoaște problemele comunității și care are soluții reale pentru rezolvarea acestora. Am experiența necesară în administrația publică și, împreună, putem face din localitatea Goiești un exemplu de urmat în ceea ce privește dezvoltarea. Am voința și dedicarea necesare pentru a iniția și implementa proiecte care să contribuie la creșterea noastră. Cu, despre și pentru oamenii din comuna mea natală, Goiești, despre asta a fost vorba mereu! Doar împreună putem dezvolta locul pe care îl numim acasă!”.

Comandat de PSD Dolj, executat de Inter Regional Management, CUI mandatar financiar 21240002.

Politica