duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Barză grav rănită la aripă, salvată de autorități

Un pui de barză rănit la aripă a fost văzut, marți, între Drobeta-Turnu Severin și Halânga. După ce a fost văzut puiul, oamenii au alertat autoritățile. Trecătorii au spus că barza se află în zonă de două zile, scrie ActualînMehedinți.ro.

După apelul cetățenilor, la locul indicat, s-au deplasat Comisarii Gărzii de Mediu, care, la rândul lor au apelat la sprijinul pompierilor. Pasărea a fost prinsă și transportată la un cabinet medical, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Medicii veterinari vor încerca să ajute barza pentru a-i vindeca rana și pentru ca aceasta să poată zbura din nou.

„Am fost sesizați despre existența unui pui de barză, rănit. Pentru început, am încercat să prindem noi pasărea și nu am reușit, astfel că am solicitat sprijinul ISU, pentru a o captura. La o primă examinare, se observă că are o aripă ruptă. O vom duce la un medic veterinar, încercăm să o tratăm, după care o vom elibera în mediul natural”, declară Cătalin Tutilescu, comisar – șef al Gărzii de Mediu Mehedinți

Policlinica Buna Vestire Craiova

De altfel, pasărea va fi transportată la un centru specializat din țară. Conform primelor date din anchetă, barza s-ar fi ranit în firele de electricitate. Cercetarea cazului a fost preluată de Biroul pentru Protecția Animalelor, din cadrul IPJ Mehedinți.

Politica