sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Blocuri pentru tineri, în orașele Oltului

Un nou bloc ANL este gata în orașul oltean Scornicești, iar la Drăgănești se va construi unul similar. Directorul Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL), Emanuel Oproiu, a mers, zilele trecute, în vizite de lucru în cele două orașe din județ.

Blocul ANL recepționat la Scornicești are 7 apartamente și 5 garsoniere. El a mai precizat că se urmărește construirea unui alt bloc în oraș.

”Am participat astăzi, împreună cu primarul orașului, la recepția celor 12 apartamente construite prin ANL în amplasamentul din b-dul Muncii nr.78.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Blocul este construit pe un regim de înălțime S+P+2E și dispune de 5 garsoniere, 3 apartamente cu 2 camere și 4 apartamente cu 3 camere , valoarea de investiție fiind de 3.555.486,38 lei. Aceste proiecte încurajează tinerii să se stabilească în comunitatea din care fac parte și să beneficieze de un sprijin real la început de drum. ANL va face demersuri pentru construirea unui nou bloc, destinat tinerilor, pe strada Pompierilor, având în vedere solicitarea depusă de Primăria Scornicești,” a declarat Emanuel Oproiu, directorul ANL.

În ceea ce privește blocul ce urmează a fi construit în Drăgănești Olt, Oproiu a precizat că proiectul a primit avizul tehnico-economic.

„Mă bucur să vă anunț că, în cursul acestei zile (vineri n.r.), m-am întâlnit cu primarul localității Drăgănești Olt, Marian Viorel Tudorică, pentru noul proiect ce se va dezvolta în localitatea Drăgănești Olt, strada Morii, nr. 3. Proiectul a primit avizul tehnico-economic și în următoarea perioadă vor avea loc procedurile privind proiectarea și execuția blocului cu 20 de apartamente. Promovarea acestui obiectiv de investiție în cadrul programului de construcție a locuințelor destinate închirierii pentru tineri, derulat de ANL, are o semnificație aparte atât din perspectiva socială, cât și din cea urbanistică, oferind soluții de locuire pentru tinerii cu resurse financiare limitate. Avem încredere deplină în echipa noastră, în autoritățile locale și în toți cei implicați pentru finalizarea cu succes a proiectului”, a afirmat directorul general al ANL.

Politica