vineri, noiembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Brevet românesc: A fost inventată pâinea cu friptură

Cercetătorii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au inventat pâinea cu friptură. Specialiștii spun că friptura nu se vede, dar se simte. Invenția a primit brevetul OSIM.

Autorii invenţiei sunt profesorii Floricel Cercel, Petru Alexe şi Romulus Marian Burluc, care au plecat de la premisa că „pâinea normală este dezechilibrată în aminoacizi esenţiali şi au adăugat un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne (porc, vită, pasăre sau peşte, extractul de proteine miofibrilare neavând nici gust, nici miros caracteristic)”, potrivit informaţiilor făcute publice de Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, preluate de Agerpres. Procedeul de obţinere a pâinii echilibrate nutriţional în proteine reprezintă o soluţie de a aduce pâinea în limitele recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, adică de a avea un conţinut optim în aminoacizii esenţiali, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a universităţii gălăţene.Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/profesorii-de-la-universitatea-dunarea-de-jos-din-galati-au-inventat-painea-cu-gust-de-carne-friptura-nu-se-vede-dar-se-simte-2720867Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Autorii invenţiei sunt profesorii Floricel Cercel, Petru Alexe şi Romulus Marian Burluc, care au plecat de la premisa că „pâinea normală este dezechilibrată în aminoacizi esenţiali şi au adăugat un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne (porc, vită, pasăre sau peşte, extractul de proteine miofibrilare neavând nici gust, nici miros caracteristic)”, potrivit informaţiilor făcute publice de Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, preluate de Agerpres.

Procedeul de obţinere a pâinii echilibrate nutriţional în proteine reprezintă o soluţie de a aduce pâinea în limitele recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, adică de a avea un conţinut optim în aminoacizii esenţiali, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a universităţii gălăţene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pâinea astfel obţinută ar putea reprezenta o opţiune pentru populaţia săracă, mare consumatoare de pâine. Politicile de realizare şi distribuţie, cu protecţia celor săraci, trebuie să vină prin nişte programe guvernamentale sau locale. Pâinea echilibrată nutriţional va trebui să existe pentru toţi consumatorii, dar consumatorii cu venituri mici trebuie să beneficieze de un preţ subvenţionat. Pâinea echilibrată nutriţional în proteine este ca şi cum ai mânca pâine cu friptură, dar friptura nu se vede, dar se simte”, a explicat prof. dr. ing. Petru Alexe.

Foto: pixabay

Politica