joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Sistemul de termoficare din Râmnicu Vâlcea, reabilitat

Sistemul de termoficare din Râmnicu Vâlcea a fost reabilitat, printr-un proiect în valoare de aproape 20 de milioane euro, implementat de Consiliul Județean (CJ). Banii au venit din fonduri europene.

Potrivit reprezentanților administrației vâlcene, proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – etapa a II-a” a urmărit reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă, dar și reducerea pierderilor din rețea.

Investiția, a cuprins reabilitarea a 3,25 km de rețea primară și a 10,033 km de rețea secundară, lucrări realizate în cadrul a patru contracte, care s-au derulat în mai multe zone din municipiu, au mai menționat reprezentanții CJ Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Proiectul face parte dintr-un program mai amplu de reabilitare a sistemului de termoficare din Râmnic, care a parcurs două etape. Au fost realizate investiții pentru reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă, creșterea eficienței energetice a sistemului și pentru reabilitarea rețelelor de transport și distribuție a energiei termice, în scopul reducerii pierderilor din rețea”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, la inaugurarea obiectivului de investiții.

El a vorbit și despre investițiile derulate la CET Govora: „Nu ne vom opri aici cu investițiile în domeniu. Cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Consiliul Județean Vâlcea construiește, la CET Govora, propria centrală în cogenerare, investiție pentru care am semnat anul trecut un contract de finanțare în valoare de 140 de milioane euro.

Facem toate aceste investiții fiindcă ne dorim ca râmnicenii să plătească apă caldă și căldură la prețuri corecte, adică fără a mai fi nevoiți să suporte și plata pierderilor din rețea.”

Politica