joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Șantiere în Drobeta Turnu Severin

Municipalitatea severineană a dat startul lucrărilor în cadrul proiectelor de „regenerare urbană” a orașului. Acum, în zona sediului Apelor Române, delimitată de Bulevardul Mihai Viteazul, Aleea Privighetorilor și Aleea Nuferilor, inclusiv blocurile A1, A2, B, C, D, L1 și L3, după cum declară primarul Marius Screciu.

„Este o investiție complexă pe care locatarii din zonă o așteptau de ani de zile și care vizează nu doar asfaltarea străzilor, ci și modernizarea rețelei de iluminat, a sistemului de preluare a apei pluviale și reabilitarea completă a aleilor pietonale și a căilor de acces către blocuri.

Întreaga zonă deservește o comunitate mare de cetățeni, de aceea este necesară crearea unei infrastructuri eficiente, adaptată deopotrivă provocărilor traficului, dar și cerințelor privind locurile de parcare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest moment lucrăm la decopertarea suprafețelor și pregătirea lor pentru asfaltare, imediat ce vremea ne va permite acest lucru”, a menționat edilul.

Proiectul mai cuprinde crearea a 140 de noi locuri de parcare, dar și 5.353 mp zonă carosabilă; 1.165 mp zonă pietonală; 2.225 mp zonă de spații verzi.

„În perioada imediat următoare, extindem lucrările de infrastructură și regenerare urbană în toate zonele orașului, astfel încât, până la finalul acestui an, să le oferim tuturor severinenilor cartiere moderne și civilizate”, a adăugat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Politica