joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Autoritățile locale vor să înființeze un campus școlar la un liceu din Craiova

Primăria Craiova pregătește înființarea unui campus școlar la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”, din municipiu. În acest sens, consilierii locali din Bănie vor avea în față, joi, proiectul ce face referire la „Îmbunătățirea infrastructurii educationale”, care ar putea fi realizat cu finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Regional Sud Vest Oltenia 2021-2027.

Se propune realizarea si dotarea unor spatii de învățământ specifice unui liceu cu profil sportiv de importanta locala și regionala și totodată diminuarea consumurilor energetice si a costurilor cu întretinerea prin adoptarea de măsuri concrete ale investirii în tehnologii moderne cu impact pozitiv asupra mediului. Investitia ce face obiectul proiectului de fata se va realiza în constructia din strada Crisului nr. 9C, clădire apartinand domeniului public al municipiului Craiova si data in administrare liceului cu program sportiv – Petrache Triscu”, se menționează în raportul de aprobare.

Investiția din cadrul proiectului presupune reabilitarea si dotarea unui corp de construcție ce aparține liceului și care presupune amenajarea a: 15 camere de dormit cu grupuri sanitare proprii pentru elevi( 6 la parter si 9 la etaj), din care 1 camera pentru elevii cu dizabilități, 1 cantina alcătuita din bucătărie, 2 oficii bucătărie și o sala mese cu o capacitate de 60 locuri, 1 biblioteca, 1 cabinet asistenta psihopedagogică, 1 sala studiu, 1 sala judo la parter, 1 sala lupte cu o capacitate de 25-30 elevi simultan la etaj, 1 sala karate cu o capacitate de 20 elevi simultan la etaj si o spălătorie și o călcătorie la parter.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, se dorește amenajarea de grupuri sanitare pe sexe și un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități locomotorii. Se propune înlocuirea sarpantei din lemn cu sarpanta metalica și înlocuirea învelitorii. Se propune înlocuirea completa a instalațiilor electrice, dar și înlocuirea completa a instalațiilor sanitare.

Politica