duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Thor este noul ajutor al echipei de salvamontiști din Gorj

„Pregătirea începe de acum, cu dresajul minim, de bază, să vină la tine, să te urmeze”

Un Border Collie pe nume Thor, cu doar 2 luni, s-a alăturat echipei de salvamontiști din Gorj, aducând un nou ajutor. Deși pare a fi un cățel obișnuit, Thor este antrenat pentru misiuni critice, în care intervine viața și moartea.

„Este ideal să ai doi câini. Unul în pregătire şi unul deja matur, care este operaţional. Pregătirea începe de acum, cu dresajul minim, de bază, să vină la tine, să te urmeze. Vor fi mai multe evaluări ale corpului de conductori ale unităţilor canine şi când a făcut un an, în 2025, luna martie, va fi şcoala de unităţi canine, în Făgăraş, de căutare în avalanşă şi, în sezonul de vară, va fi pregătirea de căutare de suprafaţă”, a declarat salvamontistul Carlos Tașcău.

După un examen atent, Thor va fi certificat ca salvator. Un câine salvator este capabil să inspecteze o suprafață de două hectare în doar un sfert de oră. În plus, pentru a interveni mai eficient în munți, echipa de salvamontiști a primit și vehicule Jeep noi. Aceste mașini sunt echipate cu truse de prim ajutor și remorci special adaptate pentru câinii de căutare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica