joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

CSU Craiova – Farul. Derby-ul albastru

Meciul dintre CSU Craiova și Farul Constanța se joacă în această seară, de la ora 20.00. Va fi o partidă în care ambele formații vor încerca să nu greșească și să scoată o victorie simplă, care să aducă puncte. 10 decembrie 2023, FC Hermannstadt – CSU Craiova 2-1: a fost singura înfrângere suferită de olteni în ultimele şapte etape, interval în care au mai înregistrat trei victorii şi trei remize. De asemenea, tot o partidă au pierdut şi dobrogenii în precedentele şapte jocuri din campionat (25 noiembrie 2023, FC Voluntari – Farul 4-2), în rest două succese şi patru rezultate de egalitate.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 29 de ori în principala competiţie internă, de 12 ori s-au impus craiovenii, de 10 ori au câştigat constănţenii, iar alte şapte partide s-au terminat la egalitate. Ultimul succes reuşit de olteni în campionat s-a consemnat pe 5 septembrie 2022, CSU Craiova – Farul 4-3. Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 27 august 2023, Farul – CSU Craiova 2-0 (Louis Munteanu – dublă).

Craiova s-a bazat în primele 21 de etape doar pe 25 de jucători, dintre care 13 au marcat cel puţin un gol. 36 de fotbalişti a utilizat Farul în campionatul actual, cei mai mulţi dintre toate competitoarele, 12 dintre ei fiind autohtoni născuţi după 1 ianuarie 2002.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sperăm ca acest an să fie mai de succes decât precedentul pentru Universitatea Craiova. Întâlnim un adversar foarte bun, este primul meci, per ansamblu sunt mulţumit de pregătire şi sper să fim mai buni anul acesta. Jucătorii au lucrat bine şi trebuie să arătăm în meciuri ce am făcut. Tot timpul mi-e dor de fotbal. E o provocare pentru noi să întâlnim echipa lui Gică Hagi, trebuie să facem tot ce e posibil pentru a câştiga. Jucătorii pe care i-am adus vor ajuta echipa, vor ridica nivelul, noii jucători trebuie să arate ce au arătat la echipele la care au jucat. De asta au venit, să fie titulari. Unora le trebuie mai mult timp pentru adaptare, dar noi nu prea avem timp, avem nevoie ca perioada de adaptare să fie mai scurtă”, a declarat antrenorul alb-albaștrilor, Petev, înainte de meci.

Politica