luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Se anunță spectacol în meciul Rapid – FCU Craiova

Meciul FC Rapid 1923 – FC U Craiova 1948 se joacă vineri, 19 ianuarie, începând cu ora 20.00. Oltenii au încheiat anul 2023 cu un parcurs foarte bun, patru succese în precedentele cinci etape, rezultate care au reaprins speranţele la un loc în play-off. De partea cealaltă, FCSB – Rapid 1-2, pe data de 5 noiembrie 2023, a fost ultima victorie reuşită de giuleşteni în campionat. Au urmat pe prima scenă patru remize şi două înfrângeri.

De la revenirea bucureştenilor pe prima scenă din 2021, cele două echipe s-au mai întâlnit de şase ori în principala competiţie internă, un joc a fost câștigat de Rapid, patru de către craioveni, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Cea mai recentă confruntare a fost şi cea mai spectaculoasă dispută din intervalul amintit. Aceasta a avut loc pe 25 august 2023, FC U Craiova  1948 – Rapid 3-5, goluri marcate de A. Chiţu – dublă, Lacroix, respectiv Dugandzic, Săpunaru, Petrila, Rrahmani – dublă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

27 de jucători au bifat minute pentru Rapid în primele 21 de etape, dintre care 15 au contribuit la reuşitele giuleştenilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă.

FC U Craiova 1948 este echipa care a utilizat cei mai puţini jucători în rundele disputate din ediţia curentă, doar 23.

Fotbaliştii cu cele mai multe contribuţii ofensive din cele două loturi: Claudiu Petrila (Rapid) – 10 (4 goluri, 6 pase decisive), respectiv Aurelian Chiţu (FC U Craiova 1948) – 15 (9 goluri, 5 pase decisive, un penalty scos şi transformat de alt coleg).

Aproximativ 500 de ultrași ai celor de la FCU Craiova sunt așteptați în sectorul oaspeților să-și încurajeze favoriții. Cei mai mulți dintre ei vor face deplasarea de la Craiova, iar restul își vor face apariția direct din București și din localitățile apropiate.

Politica