miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

România dată în judecată de Pfizer – BioNTech

Pfizer – BioNTech vrea să oblige România să achite toate vaccinurile anti-Covid 

Pfizer-BioNTech a decis să inițieze un proces împotriva României! Se pare că intenționează să oblige țara să plătească integral pentru toate dozele de vaccin anti-COVID achiziționate de autorități în conformitate cu protocolul semnat în 2021.

Se conturează noi dificultăți pentru autoritățile din România! Conform informațiilor furnizate de Digi 24, Pfizer-BioNTech a intentat un proces statului român. Compania susține că vizează obligarea țării noastre să respecte angajamentele asumate în timpul pandemiei din 2021, atunci când autoritățile au plasat comanda pentru vaccinul anti-COVID.

Pare că decizia luată de Pfizer-BioNTech nu a fost impulsivă. Au avut loc mai multe discuții între reprezentanții statului român și cei ai companiei farmaceutice, însă, din nefericire, acestea nu au dus la rezolvarea problemei, scrie Click.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pfizer și BioNTech cred că este important ca toate părțile implicate să își respecte obligațiile contractuale, în baza acordului care a facilitat succesul răspunsului European la pandemia COVID-19”, a comunicat compania, potrivit sursei citate.

Acțiunea juridică a celor de la Pfizer – BioNTech nu este prima de acest gen. Anul trecut, în luna noiembrie, compania farmaceutică a dat în judecată Polonia, pentru achitarea a 60 de milioane de doze de vaccin pe care statul polonez le-a comandat. În decembrie 2023, Ungaria a fost și ea dată în judecată, din același motiv.

Procurorii DNA deja au cerut atât Președinției, cât și Senatului, să aprobe urmărirea penală a fostului premier Florin Cîțu, cât și a foștilor miniștrii ai sănătății, Oana Mihăilă și Vlad Voiculescu. Motivul pentru care cei de la DNA doresc să îi cerceteze pe cei trei este un dosar privind cumpărarea vaccinurilor anti-Covid, în timpul pandemiei.

Autoritățile îi cercetează pe cei trei pentru abuz în serviciu, cât și pentru complicitate la abuz în serviciu. Ei ar fi aprobat achiziționarea a zeci de milioane de doze de vaccin, în ciuda faptului că România avea deja numărul necesar. Prejudiciul adus de aceste achiziții ar ajunge la peste un miliard de euro.

Politica