marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Mititelu poate da lovitura pe piața transferurilor. Jibril și Blănuță, viitoarele produse de top ale clubului

Cristian Cernodolea, avocat specializat pe sport și agent licențiat FIFA, a făcut o analiză a echipelor din România și consideră că Adrian Mititelu a reușit să transfere la FCU Craiova doi dintre cei mai valoroși atacanți. Este Vorba despre Jibril și Blănuță. S-a ajuns la această concluzie ținând cont de vârsta celor doi fotbaliști.

Jibril a făcut pasul în Europa în Republica Moldova, după niște probe în Nigeria. Nu a jucat la nivel profesionist. Apoi, cei de la Craiova l-au luat în septembrie, au plătit pentru el, însă pentru acest gen de jucător e nevoie de o perioadă lungă de adaptare.  Semnalele mele dinspre club sunt că el va primi mult mai multe șanse în a doua parte a campionatului, pentru că are prestații bune în antrenamente. E și un jucător cu calități moderne. Are niște caracteristici care lipsesc în campionatul României. A dat două goluri în amicalul cu Poli Iași, a dat cu Poli și în campionat. 

Cred că domnul Mititelu are acolo cei mai promițători jucători de atac din campionatul României. Să nu vorbesc doar de Jibril, aș dori să îl evidențiez și pe Blănuță. Cred că este singurul atacant din România, român, tânăr, care are caracteristicile și baza de a juca undeva în vestul Europei.  Dacă va avea un retur foarte bun, în care să marcheze 5-6 goluri, nu va duce lipsă de oferte. Are talie, lovește mingea bine cu ambele picioare. Nu îmi vine în minte un alt atacant din România de tipologia lui Blănuță, care să fie și tânăr”, a declarat Cristian Cernodolea, la GSP Live.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jibril și Blănuță au ajuns la FCU Craiova, la scurt timp după ce Adrian Mititelu l-a vândut pe Andrea Compagno, la FCSB. Patronul alb-albaștrilor nu a cheltuit cu cei doi jucători nici măcar jumătate din suma pe care a încasat-o de la Gigi Becali, pentru vârful italian. Acum, FCSB încearcă să scape de Comapagno, dar finanțatorul formației din Capitală nu reușește să îl vândă pe jucător nici pentru 500.000 de euro, o sumă de trei ori mai mică decât cea pe care le-a plătit-o oltenilor.

foto: Facebook/fcucraiovaofficial/photos

Politica