joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Focar de gripă la Neurologie Slatina

Focar de gripă la Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Accesul aparținătorilor a fost restricționat. Un caz de gripă a fost confirmat și la Cardiologie. La spital, au ajuns, cu gripă, și mai mulți copii.

„Dintre cei 15 pacienţi cu gripă internaţi luni dimineaţa la Secţia de boli infecţioase, două treimi erau dintre bolnavii de la Neurologie, unde a fost declarat focar de gripă. A fost confirmat un caz de gripă şi la Cardiologie, aceste două secţii sunt unele cu o adresabilitate foarte mare în această perioadă de aceea apar şi astfel de situaţii. A fost oprit accesul aparţinătorilor în Secţia de neurologie, iar la Cardiologie este permis numai o oră pe zi şi respectând măsuri de protecţie”, a spus Emilian Postelnicu.

După mutarea bolnavilor cu gripă de la Neurologie la Boli Infecţioase, contacţii acestora au primit tratament cu antivirale, a menţionat medicul, conform evenimentdeolt.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestuia, toți cei 15 copii internați la Pediatrie, cu gripă, au virusul de tip A, iar evoluția lor este pozitivă.

Potrivit DSP Olt, săptămâna trecută, în județ s-au înregistrat „695 cazuri de infecții respiratorii acute cu 33 internări, 418 cazuri de Pneumonii cu 104 internări și 10 cazuri de gripa: 4 persoane de sex feminin și 6 de sex masculin, 4 mediul urban + 6 mediul rural; pacienți cu vârste cuprinse între 3 – 79 ani ( 0-1 an= 0 cazuri, 2- 4 ani =2 cazuri, 5- 14 ani= 1 caz, 15- 49 ani= 0 cazuri, 50- 64 ani= 1 caz, peste 65 ani= 6 cazuri ), care s-au prezentat în serviciile specializate ale unităților sanitare cu paturi, cu simptomatologie compatibilă cu gripa; motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. În urma investigațiilor, 8 cazuri au fost confirmate cu virus gripal tip A, prin metoda RT-PCR, 1 caz a fost confirmat cu virus gripal tip A prin test antigenic rapid și 1 caz a fost confirmat cu virusul gripal tip B, tot prin test rapid antigenic”.

Pe de altă parte, săptămâna trecută au fost înregistrate și 16 cazuri de COVID. Cinci dintre pacienți au fost internați.

Politica