sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Un român, reținut după ce a vandalizat o statuie a Maicii Domnului

Un român a fost arestat după ce, în noaptea de Anul Nou, a vandalizat statuia Fecioarei Maria din Dunavecse, oraș maghiar din județul Bács-Kiskun, centrul Ungariei, informează portalul maghiar Heti Világgazdaság. Judecătoria Kecskemét a dispus arestarea bărbatului pentru o lună, suspectul a făcut apel.

Individul este acuzat de vandalism și distrugerea unui obiect de venerație religioasă. El a fost identificat după ce atacul lui a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Românul nu este la primul atac, scrie libertatea.ro Anul trecut, în mai, bărbatul a vandalizat pentru prima dată statuia Maicii Domnului de la Medjugorje, ridicată de parohia romano-catolică locală, la sensul giratoriu de pe drumul principal 513 din centrul Dunavecse, unde partea statuii de la cap până la piept și brațul stâng au fost complet rupte. După ce statuia religioasă a fost restaurată, bărbatul a spart din nou capul statuii cu un obiect necunoscut în zorii zilei de Anul Nou.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Motivația actelor lui nu a fost precizată.

„Să ne rugăm pentru pace, vindecarea sufletelor și minților bolnave și biruința inimii Neprihănite Maria”, a transmis Parohia Romano-Catolică din Dunavecse.

Foto: Facebook

Politica