vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Incendii în Mehedinți

Pompierii mehedințeni au avut de lucru în ultimele zile. Au fost chemați să intervină la stingerea unor incendii izbucnite la case sau apartamente.

Astfel, „un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unui apartament în orașul Baia de Aramă. Pompierii au lichidat imediat incendiul, cauza probabilă de izbucnire a acestuia fiind determinată de coșul de fum necurățat”, potrivit ISU Mehedinți.
Pe de altă parte, pompierii mehedințeni au acționat pentru stingerea a două incendii izbucnite la două case, pe raza localităților Malovăț și Jiana. „Cauza probabilă de izbucnire a acestora a fost determinată de coșul de fum, amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materialele combustibile”, transmit pompierii.
Incendiu și în Orșova. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la două anexe gospodărești, cauza probabilă de izbucnire a acestuia fiind depozitarea necorespunzătoare a cenușii sau a jarului nestins.

Reprezentanții ISU Mehedinți atrag atenția cetățenilor că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Le reamintim cetățenilor că, în ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, sunt obligatorii verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora, fiind interzisă folosirea lor dacă sunt necurățate.
Totodată, recomandăm populației să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței.
Înainte de culcare, focul din sobă trebuie întotdeauna stins. Cenuşa rezultată se va evacua periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după stingerea completă a resturile de jar.
Nu se vor utiliza mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecte sau improvizații, deoarece pot conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți”, transmit reprezentanții ISU „Drobeta” al județului Mehedinți.

Politica