luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

A murit cel mai longeviv antrenor emerit de tenis de câmp din țară

„Am antrenat, de-a lungul timpului, mii de elevi, printre care și pe Ilie Năstase”

Federația Română de Tenis a comunicat miercuri, 9 ianuarie, despre trecerea în neființă a celui mai longeviv antrenor emerit de tenis de câmp din țara noastră și, posibil, din întreaga lume, Eugen Vătășescu. Originar din Dolj, el s-a stabilit în Vâlcea acum peste 70 de ani. Eugen Vătășescu, cel mai în vârstă veteran de război din Râmnicu Vâlcea, a sărbătorit împlinirea vârstei de 103 ani în luna octombrie. Colonel în retragere și supraviețuitor al celui de-al doilea război mondial, Eugen Vătășescu și-a consacrat întreaga viață sportului, conform ziaruldevalcea.ro.

S-a stins din viață cel mai longeviv antrenor emerit de tenis de câmp din țară și cel mai în vârstă veteran de război din Râmnicu Vâlcea – distinsul Eugen Vătășescu! Îl vom păstra în memorie ca pe un remarcabil sportiv și redutabil antrenor, un mentor pentru mii de copii, un filantrop și un iubitor de carte. Întotdeauna a afirmat că sportul și cititul l-au ținut în viață și i-au asigurat sănătatea, până la venerabila vârstă de 103 ani. Sincere condoleanțe familiei și rudelor îndoliate! Dumnezeu să îl odihnească în pace și lumină!”, a transmis Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean Vâlcea.

În longeviva sa carieră sportivă a pus racheta de tenis în mâinile a mii de copii: „Am antrenat, de-a lungul timpului, mii de elevi, printre care și pe Ilie Năstase. Am dorit cu adevărat să dezvolt tenisul în România și nu să duc, neapărat, numele meu în lume. De aceea, am construit mai multe baze sportive, pe care le-am denumit Baze Sportive de Tineret. Îi sfătuiesc pe părinți să-i îndrume pe cei mici către mișcare, către sănătate, către viață!“, spunea acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica