OPC a închis Hala de carne din Târgu Jiu

Grosu Claudia

Au fost descoperite preparate expirate, probleme legate de rugină, mucegai și vitrine neigienizate

Reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Gorj au efectuat duminică, 7 ianuarie, mai multe inspecții în Târgu Jiu. Opt unități au fost supuse verificărilor, dar cele mai multe nereguli au fost identificate la Hala de carne. În cadrul acestei inspecții, au fost descoperite preparate expirate, probleme legate de rugină, mucegai și vitrine neigienizate. Comisarii au luat decizia de a închide temporar un compartiment al unității până când problemele vor fi remediate, conform Pandurul.

Camere frigorifice neigienizate cu urme de rugina, mucegai, cu instalație improvizata din care curgea apa, spatii de lucru cu mese de lucru și utilaje neigienizate cu urme de sânge și resturi de carne, scurgeri cu grilaj blocat de resturi de carne, carne fara elemente de informare caracterizare, carne cu modificări organoleptice, preparate cu data durabilității minimale depașită(expirate), carne păstrată la temperatura de 7-8 grade fata de 0-4 grade temperatura impusă de producator, vitrine frigorifice neigienizate cu resturi alimentare, praf, rugină acumulate în timp, cu improvizații la instalațiile electrice, cu sticla lipita cu scotch, lipsa valori nutritionale pe eticheta preparatelor din carne.

Sancțiuni aplicate: 4 amenzi contravenționale în cuantum total de 20000 lei și 1 avertisment Au fost dispuse următoarele măsuri complementare: -oprirea temporară a prestării serviciilor pânăla remediere -oprirea definiitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman al produselor neconforme (circa 470 kg)„, a fost mesajul transmis de reprezentanţii OPC Gorj.

La finalizarea acțiunilor de control în cadrul comandamentului de iarnă, comisarii vor comunica exact toată situația cu rezultatele și concluziile acțiunilor.

author avatar
Grosu Claudia
Distribuie acest articol