vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Vitezomanii Olteniei: 220 km/h pe Drumul Expres

Fast and Furious s-a mutat pe meleaguri oltenești. Tânărul a rămas și fără permis, și cu amendă mare

Drumul Expres s-a transformat în pistă de raliuri pentru admiratorii seriei de filme Fast and Furious. Oltenii uită că sunt în viața reală și gonesc cu 220 de km/h, pe un drum unde limita maximă este de 120 km/h. Acesta este cazul unui tânăr de 26 de ani, din Craiova, care acum va fi nevoit să plătească o amendă de 1.485 de lei. Mai mult, acesta a spus adio și permisului de conducere.

„La data de 5 ianuarie 2024, în jurul orei 23:10, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice, au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12 (DEx12), un autoturism ce circula cu viteza de 220 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj. Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, potrivit IPJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

âun bărbat, în vârstă de 39 de ani, este cercetat pentru conducerea sub influența alcoolului. Acesta a fost testat, iar aparatul a indicat o concentrație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 5 ianuarie 2025, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Râului, din comuna Brastavățu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, conform sursei citate.

Un tânăr, în vârstă de 18 ani, din comuna Vădastra, s-a urcat la volan deși nu avea permis de conducere. Acum, acesta s-a ales cu dosar penal.

„La data de 6 ianuarie 2024, în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, în comuna Urzica, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din comuna Vădastra.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au mai transmis polițiștii.

Un alt tânăr de 26 de ani, din Craiova, a fost prins conducând cu 211 km/h pe Drumul Expres. Tânărul a fost amendat, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, și permisul luat.

„La data de 6 ianuarie 2024, în jurul orei 03:40, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice, au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12 (DEx12), un autoturism ce circula cu viteza de 211 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj. Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, transmite IPJ Olt.

Un tânăr de 30 de ani a fost prins beat la volan. La testarea acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 6 ianuarie 2024, în jurul orei 09:30, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, în comuna Brâncoveni, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din comuna Drăghiceni.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, conform sursei citate.

Un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din Corabia, a fost prins beat la volan. La testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a arătat o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 6 ianuarie 2024, în jurul orei 21:45, polițiștii Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, în comuna Rusănești, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmit polițiștii.

Politica