sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Cu viteză și alcool la volan

Polițiștii au împărțit peste 180 de amenzi

În ultimele 48 de ore, polițiștii doljeni au acționat. Au fost instituite filtre rutiere pentru depistarea șoferilor care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule după ce au consumat alcool sau droguri. Au fost legitimate și verificate peste 470 de persoane, fiind controlate și 383 de mașini.

Au fost aplicate peste 180 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei, fiind reținute 32 de permise de conducere și restrase 6 certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii au readus în atenția conducătorilor auto modificările legislative privind Legea Anastasia.

Doi bărbați, unul din București și celălalt din Beharca, au fost prinși de radar. Primul conducea cu 114 km/h, iar cel din urmă cu 111 km/h.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un bărbat de 37 de ani, din municipiul București, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Beharca, cu viteza de 114 km/h. Un bărbat de 67 de ani, din județul Mehedinți, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Severinului, în municipiul Craiova, cu viteza de 111 km/h”, potrivit IPJ Dolj.

Aceștia au fost sancționați contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Un tânăr de 22 de ani, din Șimnicu de Sus, a fost prins drogat la volan. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

„În noaptea de 04 spre 05 ianuarie a.c., ora 00:10, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj au depistat un tânăr, de 22 de ani, din comuna Șimnicu de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6B, în localitatea Dudovicești. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, potrivit sursei citate.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana depistată fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un craiovean a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 1.55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În noaptea de 04 spre 05 ianuarie a.c., ora 02:50, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Rovinari, din localitate.

Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1.55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice în sânge. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au mai transmis polițiștii.

Politica