miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Giovanni Costantino e optimist în noul an: „Suntem pe un drum bun, construim o echipă stabilă”

FCU Craiova a avut un final de an excelent. Oltenii au început să câștige și s-au apropiat de play-off. Acest lucru l-a făcut pe Adrian Mititelu să își recapete încrederea în lotul pe care l-a construit în Bănie și să ia decizia de a nu renunța la niciun fotbalist de bază. Patronul alb-albaștrilor ar vrea să facă și câteva transferuri în această iarnă, dar nu vrea nici să facă mutări prea multe, pentru a destabiliza echipa.

Giovanni Costantino este mulțumit de realizările pe care le-a avut, până acum, la FCU Craiova. Antrenorul italian a subliniat faptul că nu i-a fost ușor să lucreze cu alb-albaștrii, la început, pentru că aceștia nu înțelegeau prea bine stilul de joc pe care el voia să îl impună. Acum, tehnicianul susține că lucrurile merg așa cum trebuie și că Adrian Mititelu îl susține și îl lasă să își facă treaba, așa cum ar fi normal la un club profesionist.

Am ajuns la rezultate foarte bune în ultima parte. La început, nu a fost ușor. Fotbalul pe care eu vreau să-l joc nu e simplu pentru fotbaliști. Așa că a trebuit să existe o perioadă de adaptare. Defensiv, a trebuit să îndreptăm lucruri. Primeam foarte multe goluri. În ultimele jocuri, am reușit să corectăm lucrul ăsta. E foarte important să creăm o bază. Suntem pe un drum bun, construim o echipă stabilă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

(n.r. Cum e Mititelu ca patron? Aveți libertatea pe care v-o doriți ca antrenor?) Președintele iubește foarte mult fotbalul și clubul ăsta. Se luptă pentru FCU Craiova. Am mare respect pentru el. E o persoană care suferă pentru echipă, merită tot respectul celor care lucrează aici. Mă respectă, îmi apreciază profesionalismul și are încredere în ceea ce fac alături de staff-ul meu”, a spus Costantino, pentru Flashscore.

Politica