miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Patronul de la Ferma Dacilor și doi administratori, reținuți

Cornel Dinicu, patronul de facto al Fermei Dacilor, și doi administratori au fost reținuți marți pentru 24 de ore, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Cornel Dinicu, bărbatul care se prezenta drept fondatorul complexului turistic Ferma Dacilor, a fost audiat alături de alte cinci persoane, în dosarul deschis în urma incendiului în care opt oameni, între care trei copii, au murit, scrie digi24.ro

Numele lui Dinicu nu apare în documentele firmei care administrează Ferma Dacilor, însă în decembrie 2023, cu câteva zile înainte de incendiul devastator, Dinicu dădea interviuri în presa centrală şi în presa locală, în care se prezenta drept patron al complexului şi vorbea despre cum a fondat Ferma Dacilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii arată într-un comunicat de presă că complexul turistic Ferma Dacilor a fost construit fără autorizații și a funcționat în acest fel încă de la început. Mai mult, și demersurile ulterioare pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea legii mai arată procurorii, precizând că Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu.

„Situația expusă anterior a creat premisele izbucnirii și propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 05:45, a unui incendiu ce a condus la distrugerea imobilului și la decesul a 7 persoane fizice, sursa probabilă a incendiului fiind «efectul termic al curentului electric»”, se arată în comunicatul procurorilor.

Procurorii au mai stabilit că atât primarul actual al comunei Gura Vadului, cât și fostul primar, împreună funcționari publici din primărie au emis „certificate de atestare a edificării/extinderii construcției, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, omițând să verifice îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege”, lucru care a condus la vătămarea „drepturilor fundamentale la integritate corporală și viață” ale turiștilor care s-au cazat la Ferma Dacilor. 

În plus, procurorii au mai decis marți reținerea pentru 24 de ore a celor „trei persoane fizice având calitatea de administratori (un administrator statutar și doi administratori în fapt)” ai complexului Ferma Dacilor.

Politica