vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Șoferi beți și drogați, pe drumurile din Mehedinți

Poliţiştii mehedințeni au acţionat, în ultimele 24 de ore, în tot județul, pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte antisociale.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive, precum și sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate în trafic.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.150 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 11 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în perioada menționată s-a intervenit la 45 de sesizări, dintre care 21 au fost semnalate prin SNUAU 112.

Astfel, la data de 29 decembrie a.c., ora 00.44, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 32 de ani, din oraș Călan, județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe DN 56 A, în localitatea Vânju Mare, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcoooltest care a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

De asemenea, joi, 28 decembrie a.c., ora 21.10, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Cujmir în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 562, în localitatea Dârvari, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr 19 ani, din comuna Obârșia de Câmp.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

”Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă nla o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, potrivit IPJ Mehedinți.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

”Reamintim conducătorilor auto că, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără permis de conducere și comite un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri”, spun polițiștii mehedințeni.

Politica