joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Nou impozit pentru posesorii de mașini de lux

Conform legislației în vigoare, posesorii de mașini de lux vor plăti un impozit suplimentar, începând cu anul 2024

Guvernul a adoptat o nouă taxă pentru posesorii mașinilor de lux. Din 2024, ei vor trebui să plătească un impozit special, în funcție de prețul de achiziție al autoturismelor, scrie spynews.ro.

Începând cu anul 2024, Guvernul României va impune un impozit pentru mașinile cu o valoare mare. Se va numi taxa de lux și va trebui plătită de posesorii unor autoturisme ce depășesc un anumit prag, pe o perioadă de 5 ani. Modificările au fost aduse Codului Fiscal, odată cu implementarea Legii 296/2023, adoptată în octombrie.

Conform legislației în vigoare, posesorii de autoturisme de lux vor plăti un impozit suplimentar, începând cu anul 2024. Persoanele fizice sau juridice care dețin mașini înmatriculate în România, cu o valoare ce depășește 375.000 de lei, vor plăti taxa de lux. Reprezintă 0,3% din diferența dintre valoarea vehiculului și pragul stabilit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru un autovehicul în valoare de 100.000, cu o diferență de 25.000 de euro, proprietarul va plăti 75 de euro anual, impozitul suplimentar, timp de 5 ani de la achiziționare. 

Politica