Mai mulți doljeni au ajuns în urgențe la Spitalul numărul 1 Craiova, pentru că au făcut exces la mâncarea de sărbători. Astfel, friptura de porc, sarmalele și salata boeuf consumate în exces, i-au făcut pe mulți să ajungă la spital cu dureri la stomac.
„În UPU, în prima zi de Crăciun, s-au prezentat 140 de pacienți, iar azi, până la orele 13:30 se prezentaseră deja 135 de pacienți. Foarte mulți pacienți cu boli cronice asociate, au ajuns în urgență cu decompensări ale acestor boli, cauzate de excesul de alimente consumate, nerespectarea regimului igienodietetic și tratamentului recomandat de medic. Au ajuns în urgență și victime ale agresiunilor fizice, ale accidentelor rutiere sau ale accidentelor casnice”, declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al SCJU Craiova.
Tot în unitatea de primiri urgențe a spitalului au ajuns și victime ale accidentelor rutiere sau copii cu afecțiuni respiratorii. Până în a doua zi de Crăciun, în UPU, au fost înregistrați 83.770 de pacienți.