joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

„Noi suntem UCV” la Universitatea din Craiova

Senatul Universității din Craiova i-a acordat, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa Academicianului prof. univ. dr. Simion Popescu, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de învățământ superior în domeniul mecanicii industriale. Totul a avut loc în cadrul evenimentului „Noi suntem UCV”.

Rectorul Universității a ținut să spună că este onorat să spună câte realizări are Universitatea din Craiova.

„Vor fi două zile de evenimente academice. Sărbătorim împlinirea a 75 de ani de la înființarea domeniului mecanic la Craiova. În aceste zile vom celebra Universitatea din Craiova. Acest eveniment s-a născut din dorința de a mulțumii tuturor studenților nostri, dar și a cadrelor didactice și a administrației pentru implicare și dezvoltare. Eforturile noastre din ultimii ani au dus la consolidarea poziției Universității din Craiova la o Universitate de elită și un simbol al excelenței”, a declarat Prof. univ. dr. Cezar Ionuţ Spînu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La deschiderea evenimentului au fost prezente mai multe cadre didactice din Craiova, dar și din București și președintele Academiei Române.

„Prezența mea aici îmi face o mare plăcere să salut un eveniment extraordinar Noi suntem Universitatea din Craiova. Universitatea din Craiova a dovedit din plin că există. Mă bucur din suflet că existați și că vă faceți simțită prezența în societate și că oferiți un model de educație sueprioară, în România, dar și în cadrele europene”, a spus Aurel Pop, președintele Academiei Române.

Evenimentul urmărește promovarea activităților celor 12 facultăți și se adresează întregii comunități craiovene. Participanții vor avea oportunitatea de a vedea contribuțiile studenților și cadrelor didactice în cercetare, dezvoltare tehnologică și inovație socială. Cele mai noi proiecte realizate în laboratoarele celor 12 facultăți și în cadrul Infrastructurii de Cercetare în Științe Aplicate au fost prezentate în holul central.

După deschiderea oficială a evenimentului, Simion Popescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa. Simion Popescu este membru în Comisia de Motorizare şi Energetică în Agricultură a Academiei de Științe a Poloniei și membru titular al Academiei de Științe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Șișești” (ASAS), Secția Mecanizarea Agriculturii.

De-a lungul carierei didactice a colaborat activ cu instituții de învățământ superior din Europa, predând la:
⦁ Universitatea Tehnică din Braunschweig/Germania;
⦁ Universitatea din Hohenheim/Germania;
⦁ Universitatea din Gent/Belgia;
⦁ Fachhochschule din Konstanz/Germania;
⦁ Universitatea din Catania /Italia

Politica