joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Minor de 16 ani căutat în râul Jiu

Băiatul a dispărut de acasă de pe 21 noiembrie

În Gorj, s-a instalat starea de alertă după dispariția unui adolescent în vârstă de 16 ani. Tânărul a părăsit domiciliul acum două zile în urma unui conflict cu mama sa. Tatăl acestuia relatează că s-ar fi întors acasă cu un telefon nejustificat, iar mama ar fi cerut explicații, conform tvsud.ro.

Nu a putut să ofere o explicație clară privind telefonul, astfel adolescentul a plecat de acasă. De pe 21 noiembrie, nimeni nu mai are informații despre el. Autoritățile au demarat căutările, inclusiv cu ajutorul dronelor subacvatice în zona Jiu. Tânărul avea o legătură strânsă cu mama sa, iar în cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Municipiului Târgu Jiu, i-a dedicat acesteia o melodie pe scenă.

Salvatorii acvatici din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj intervin, ca resursă de sprijin la solicitarea Inspectoratului Județean de Politie Gorj, pentru căutarea în lacul de acumulare al râului Jiu , zona Parcul Central al municipiului Târgu Jiu, a unui tânăr plecat voluntar de la domiciliu în urma cu câteva zile și care ar fi fost văzut și în aceasta zona.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Salvatorii au folosit pentru cercetare un aparat de ultimă generație, bazat pe inteligenta artificiala, unul dintre cele mai performante detectoare la nivel mondial. Acest echipament a fost achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Gorj și al partenerului de tehnologie al Salvamont, Vodafone Romania si deja si-a demonstrat calitățile identificând doua victime în cele câteva luni de când a întrat în folosință.

Primul aparat de acest gen a fost achiziționat pentru Salvamont Gorj, iar rezultatele obținute, au întrecut orice așteptări și, imediat, Consiliul Județean Harghita achiziționând un astfel de aparat pentru salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont Harghita.

Întrucat informațiile sunt incerte, salvatorii vor încerca sa acopere o suprafață cât mai mare de căutare pentru a verifica aceasta ipoteza, iar dacă sunt indicii o echipa de scafandri tot din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj vor efectua și o căutare subacvatica”, a scris, pe Facebook, UAT – Consiliul Județean Gorj.

Politica