miercuri, octombrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Drumului Județean Craiova-Mischii

Primul contract de finanțare din țară pe Programul Regional 2021-2027, pe politica de coeziune, a fost semnat de Consiliul Județean Dolj. Este vorba despre contractul de aproape 63 de milioane de euro pentru modernizarea drumului județean DJ 641 Craiova-Mischii, tronsonul cuprins între limita județului Olt, intersecția cu DN 65 și intersecția cu DN65C. Acesta a fost semnat, vineri, la sediul ADR Sud-Vest Oltenia.

Este cea mai mare valoare a unui contract european, pentru un proiect de reabilitare a unui drum județean, implementat vreodată de Consiliul Județean Dolj.

Pentru Consiliul Județean este un moment deosebit de important. Acest drum județean avea nevoie de intervenții și, astăzi, primește o finanțare de aproape 63 de milioane de euro. Este cel mai mare contract pe ceea ce înseamnă modernizare de drumuri județene, din istoria Consiliului Județean. Momentul este deosebit de important și ne mândrim cu el. Este primul contract de finanțare, pe noul exercițiu financiar, din țară. Consiliul Județean Dolj a reușit să depună primul proiect și să și semneze primul proiect. Asta mă face să mă mândresc cu echipa. Și primarii din localitățile prin care trece drumul sunt alături de noi și au fost alături de noi. Nu au fost probleme puține. Și proiectarea a fost pe fonduri europene. Vorbim despre un proiect finanțat 100% cu bani europeni și astăzi își începe partea cea mai interesantă, aceea de implementare. Mă mândresc cu faptul că suntem primii din țară, pentru că tot ce înseamnă proiectele europene reprezintă un mod de a ne duce activitatea”, a declarat Cosmin Vasile – președintele Consiliului Județean Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, Alexandru Stănescu, directorul ADR Sud-Vest Oltenia, a declarat:”Prezentul contract va asigura finanțarea cu fonduri europene prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 pentru primul proiect depus în cadrul apelului necompetitiv care vizează investiții în reţeaua de drumuri judeţene, în valoare de aproape 63 milioane de euro, cu o finanțare nerambursabilă de 50 milioane de euro. Acesta își propune modernizarea DJ 641, care leagă zona de nord-est a județului Dolj cu județul Olt, traversează șase comune și asigură legătura directă cu rețeaua transeuropeană de transport TEN-T. Este un moment pe care îl așteptam cu toții și care confirmă că se fac eforturi pentru ca obiectivele asumate prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia să se concretizeze în beneficiul cetățenilor. Suntem primii care au lansat apeluri în cadrul Programului Regional și tot primii care contractează proiecte. Felicit echipa Consiliului Județean Dolj pentru proiectul depus, proiect care va contribui la dezvoltarea economică durabilă a regiunii, mai ales că este cel mai mare contract din istoria instituției în ceea ce privește drumurile județene”.

Artera rutieră care intră în reabilitare are peste 44 kilometri lungime și traversează șase comune: Teslui, Drăgotești, Robănești, Pielești, Ghercești, Mischii, deservind o populație de aproximativ 15.000 de locuitori.

Vreau să vă spun că toți cetățenii din comunele noastre, din comunele de pe albia Tesluiului, erau foarte nemulțumiți, pentru că drumul este într-o stare de degradare, el fiind peticit an de an. Era nevoie de acest proiect. Este un vis împlinit pentru noi, ca și conducători ai acestor comune. Țin să felicit Consiliul Județean, pentru că primarii, acolo, indiferent de culoarea politică, au găsit mereu sprijin. Dovada este acest proiect. Este și primul, suntem și noi, oltenii, pe primul loc la ceva. Vă asigurăm, noi, primarii, că veți avea tot sprijinul pentru acest drum, pentru că este benefic pentru comunitățile pe care noi le reprezentăm”, a spus Gheorghe Popa – primarul din Mischii, prezent la semnarea contractului.

Politica