luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Mircea Lucescu crede că tricolorii fac performanță când sunt criticați: „Și pe mine presa m-a mâncat”

Mircea Lucescu spune că toate criticile pe care tricolorii și Edi Iordănescu le-au primit în ultimul an au contribuit la calificarea României la EURO. Antrenorul spune că și el a trecut prin o astfel de situație, în 1994, când presa îl făcea praf, dar, în cele din urmă, criticile l-au motivat și pe el, dar și pe elevii lui.

Nu se poate construi o echipă performantă pe un cor de laude. Criticile care s-au succedat au ajutat enorm de mult. Am trăit asta în 94 când eram jucător, antrenorul echipei naționale. Presa din București m-a mâncat. Ion Chirilă a înțeles foarte bine ce s-a întâmplat. Toate acestea au făcut să se consolideze un grup de jucători.

Ne-au ajutat pentru că ne-am mobilizat și împotriva lor. Au fost foarte corecte. Meritul celor care au condus acum este că din toate astea au tras concluziile cele mai bune. în mijlocul lor a apărut acest sentiment de a demonstra că sunt peste critici. Am urmărit de la distanță și mă bucuram când vedeam că opinia publică își dorea o echipă națională bună”, a afirmat Mircea Lucescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Naționala României s-a calificat la Campionatul European – Germania 2024 după victoria cu Israel. Apoi, tricolorii au învins Elveția, au câștigat grupa și au sărbătorit împreună cu 50.224 de spectatori, pe Arena Națională.

Politica