luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Drumul Dumbrava – Plopi intră în reabilitare

Drumul dintre Dumbrava și Plopi va intra în reabilitare. Contractul cu constructorul a fost semnat. Are o valoare de peste 25 milioane lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național “Anghel Saligny”

Contractul se referă la proiectare, asistență tehnică și execuție pentru obiectivul de investiții “Reabilitare/modernizare DJ 606A, Dumbrava (sfârșit sector modernizat) – Plopi (int. cu DJ 561A), drum în lungime de 13 kilometri.

“Drumul este vechi, degradat, circulația devenise greoaie și era dificil să facem chiar și reparații în cadrul programului de întreținere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este o promisiune pe care le-am făcut-o locuitorilor din Dumbrava cu mulți ani în urmă, aceea de a le asigura o infrastructură rutieră de cea mai bună calitate. Am reușit să asfaltăm pe buget propriu, drumul județean care traversează satul Albulești, în lungime de 4 kilometri, iar acum am accesat fonduri guvernamentale pentru a continua investiția.

Estimăm ca în primăvara acestui an lucrările să înceapă.

Pe lângă reabilitarea drumului, se vor realiza dispozitive de scurgere a apelor pe toată lungimea traseului, podețe transversale, legături cu drumurile laterale, accese la proprietăți, dar și lucrări privind siguranța circulației. În plus, platforma drumului se va lărgi de la 5,5 km, la 6,5 km”, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu.

Potrivit reprezentanților CJ Mehedinți, la semnarea contractului cu reprezentantul asocierii de constructori care a câștigat licitația, a participat primarul comunei Dumbrava.

„Cătălin Enache a arătat că aceasta este cea mai importantă investiție pentru locuitorii din Dumbrava, care împreună cu celelalte realizate de Consiliul Județean în infrastructura rutieră, contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trafic și scurtarea cu mult a timpului în care se parcurge traseul până la Drobeta Turnu Severin”, au precizat aceștia.

Valoarea contractului este de 26 222 690 lei, cu TVA.

Politica