joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Primăria Craiova cere acordul de mediu pentru Fan Zone-ul din Piața Veche

Primăria Municipiului Craiova a anunțat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Complex Sportiv – zona Piața Veche – strada Felix Aderca (S.F.)”.

Este vorba despre un proiect ce, în anul 2020, se anunța a fi Unicat în România. Un Fan Zone, ca-n marile orașe din Europa, pentru fanii echipelor sportive ale Craiovei. Vor apărea o nouă piațetă și mai multe clădiri, care vor adăposti baruri, restaurante, hoteluri și magazine.

Având în vedere poziția centrală în cadrul orașului și vecinătatea ei cu stadionul de fotbal sau cu Sala Polivalentă, unde se desfășoară nenumărate competiții sportive, care atrag foarte mulți spectatori, am considerat necesară amenajarea unei zone de regrupare a fanilor și de petrecere a timpului liber. Pot fi organizate diverse evenimente, precum târgurile tradiționale, dar poate deveni și un loc de promenadă sau de cumpărături. Cu siguranță, hotelurile care se vor ridica aici vor atrage și numeroși turiști”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform documentelor publicate pe site-ul primăriei, în anul 2019, obiectivele specifice urmărite prin realizarea acestei investiţii publice erau: asanarea și reabilitarea urbană a zonei studiate; consolidarea, restaurarea și refuncționalizarea celor patru clădiri existente ale Pieții Vechi, cu aducerea acestora la forma lor inițială; eliminarea circulațiilor carosabile și a parcărilor din zonă; amenajarea unei zone urbane pietonale multifuncționale, amenajate pentru organizarea unor evenimente și manifestări de tipul târgurilor tradiționale care atrag un număr mare de vizitatori; amplasarea unor construcții ușoare, demontabile, pe parcela unde erau tarabele pieții, pentru funcțiunea de alimentație publică; realizarea unui grup sanitar public.

Tot în 2019, valoarea totală estimată a investiției (inclusiv TVA) se ridica la suma de 12.415.847,38 lei, iar durata de implementare a proiectului este 24 luni, din care 8 luni elaborare proiect tehnic.

Politica