marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Ianis Hagi: „Dedic această calificare întregii țări”

Ianis Hagi este unul dintre cei mai fericiți români, după calificarea naționalei la Campionatul European din 2024. Mijlocașul îi clacă pe urme tatălui său și merge la un turneu final alături de prima reprezentativă. Mai mult decât atât, el este un lider printre tricolori și a demonstrat acest lucru în mai multe rânduri. Cu Israel, Ianis a marcat golul victoriei.

Fiul lui Gică Hagi vrea să lase o impresie bună și în ultimul meci al grupei, împotriva Elveției. Ianis se gândește deja la turneul final și spune că niciun adversar nu îi sperie pe tricolori. România are un lot sudat, compus, în mare parte, din reprezentativa de tineret pe care Rădoi a dus-o în semifinalele EURO U21.

Fericire, ne-am îndeplinit obiectivul, pentru asta ne-am pregătit și cred că pe merite am ajuns la EURO.  Cred că am reușit să ne adaptăm la orice situație, indiferent de teren, de joc, am reușit să ne adaptăm. Azi am luat gol, dar am reușit să fim calmi, echilibrați și știam că vor veni golurile și victoria.  Am spus și la conferința de presă că România e pregătită. Am fost pregătiți de orice, asta s-a adeverit și suntem la EURO. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clar că suntem conștienți de ce am făcut, probabil că ne vom întoarce în țară și stadionul va fi plin la meciul cu Elveția. Sperăm să terminăm pe primul loc, suntem profesioniști și ăsta e gândul nostru. Apoi vom petrece, pentru că am meritat.  Această generație are două calificări la EURO U21, o semifinală la U21, cei mai experimentați au o calificare la EURO în 2016, decis. Avem încredere să ne batem cu toți.  Dedic întregii țări, chiar și când nu au fost meciurile bune suporterii au venit la meciuri. Apoi familiei și celor care mă iubesc și îi iubesc”, a declarat Ianis Hagi. 

foto: frf.ro

Politica