marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Discursul lui Edi Iordănescu, după ce a calificat România la EURO 2024

Edi Iordănescu a fost foarte fericit după ce a obținut calificarea la Campionatul European. Selecționerul și-a lăudat elevii, dar le-a dat și replica oamenilor care l-au contestat încă din startul campaniei. Victoria cu Israel i-a dus pe tricolori la turneul final, cu un meci înainte de ultima etapă a grupei.

O bucurie fără margini, zilele următoare vom conștientiza. Sunt mândru de băieți, am crezut în ei și au demonstrat că au valoare, caracter, au demonstrat că sunt un grup imbatabil, pentru că suntem imbatabili în această campanie. Ne dorim să rămânem așa. Această calificare s-a construit cu fiecare decizie și cu fiecare picătură de sudoare pe care acești băieți au pus-o în slujba naționalei. Critici au fost din prima zi când am venit. Probabil dacă era mai multă toleranță puteam face mai bine și mai repede. Nu a fost un mediu ușor, consider că mi s-au făcut și multe nedreptăți. Vreau să mulțumesc familiei, pentru că au fost alături necondiționat. Au venit peste tot după echipa națională. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în națională, le mulțumesc și celor care au fost sceptici, sper că i-am convins. Mulțumesc și echipei, sunt mulți oameni de calitate, foarte profesioniști și mulțumesc Federației și președintelui care mi-a dat mână liberă totală. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că sunt credincios, a fost alături de mine tot timpul și mi-a auzit rugăciunea”, a spus Edi Iordănescu la finalul meciului.

Selecționerul a fost mândru de George Pușcaș, cel care a marcat împotriva reprezentativei din Israel. Atacantul a fost criticat dur în ultima perioadă, la pachet cu Edi Iordănescu. Antrenorul nu și-a pierdut încrederea în fotbalist și l-a titularizat într-un meci crucial.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este primul semn că ar trebui să fim mai toleranți, joacă în Serie A, a muncit, și-a adus contribuția pentru promovarea echipei. Și alții au avut perioade mai puțin reușite și au trecut peste. Vreau să salut toți băieții care au fost aici în această campanie. Sunt mulți care lipsesc din diverse motive, dar și-au adus contribuția și sunt mândru de ei. Pușcaș mi-a spus ceva fantastic, dar nu pot să spun, pentru că e o chestie intimă și m-a bucurat foarte mult. Antrenez băieți cu valoare si caracter deosebit. Nu a fost ușor, când primești gol ai o vină. A plecat faza dintr-un aut și nu aveam voie. Am gestionat greșit, e foarte greu să primești gol în minutul trei. Dan antrenez băieți de valoare, cu mare caracter, sunt mândru de ei toți si de echipa”, a mai declarat antrenorul României.

Edi Iordănescu își dorește să încheie grupa de calificare neînvins. Acest lucru înseamnă că tricolorii se văd nevoiți să scoată măcar un egal cu Elveția, pe Arena Națională.

Suntem neînvinși, am atins borne impresionante, echipa națională a ținut steagul sus pentru România. Referitor la meciul cu Elveția, simt deja responsabilitate maximă pentru cei 50 de mii de suporteri. E important să rămânem neînvinși și să terminăm pe primul loc”, a mai spus selecționerul

Politica