joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

VIDEO/DSP Dolj protestează 

Angajații Direcției de Sănătate Publică Dolj protestează. Aceștia au ieșit astăzi în fața instituției pentru a-și striga nemulțumirile, și anume, sunt nemulțumiți de salariile mici, dar și de lipsa personalului. După ce Casele de Asigurări de Sănătate au protestat și ele pentru salarii, Parlamentul României a adoptat o lege care, le permite angajaților de la CNAS să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului. Această lege nu se aplică și DSP-urilor. 

„Protestul a început de acum două zile. Colegii din compartimentele care sunt cu probleme, e vorba de inspecția sanitară și cele funcționale, TESA și serviciul administrativ, protestează datorită necorelării salariilor cu Casa de Asigurări. Își doresc și ei același tratament ca cel acordat CAS-urilor”, a declarat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.  

Aproape toate DSP-urile din țară sunt în protest. Angajații au declarat că dacă nu se rezolvă nimic după aceste proteste, vor intra în grevă.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nemulțumirile sunt de la legea care s-a aprobat săptămâna trecută la nivelul aparatului central al Giuvernului. Am dori și noi, cei din DSP-urile județene, să fim egalizați cu salariile la acel nivel. Nu ni se pare normal ca un asistent medical să aibă salariul cu 300 de lei mai mult decât salariul minim pe economie. Nu vom lăsa medicii rezidenți fără salarii, dar intrăm în grevă dacă nu se rezolvă nimic”, a declarat un angajat al DSP Dolj.  

Angajații Direcției de Sănătate Publică Dolj au trimis și o adresă către Ministerul Sănătății și acum așteaptă un răspuns. Nici în celelalte județe din Oltenia, la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică, lucrurile nu stau mai bine. În Gorj, angajații au sistat activitatea, iar în Olt, angajații au protestat și ei.  

Politica