joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

1.700 de doljeni, cu viroză. Medicii spun că nu e îngrijorător 

Mai puține cazuri de viroze respiratorii anul acesta, față de anul trecut în Dolj. Direcția de Sănătate Publică Dolj a primit datele centralizate pentru cazurile de viroze respiratorii din județ. Astfel, față de anul trecut, când numărul acestora era dublu, acum sunt 1690 de cazuri declarate. Medicii recomandă totuși ca oamenii să aibă grijă de sănătatea lor.  

„1400 sunt infecții acute ale căilor respiratorii, și mai sunt 260 de cazuri de pneumonie. Până în prezent nu s-a înregistrat gripă. Nu sunt multe cazuri, față de alți ani, sunt valori în limitele normale. Incidența este sub 190 la 10 mii de locuitori. Rata internărilor este sub 10. Probabil sunt mai multe cazuri care nu se prezintă la medicul de familie”, a declarat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.  

Cazurile de coronavirus în județul Dolj sunt în scădere. Evoluția acestora este descendentă. Față de acum două luni, când se înregistrau câte 20-30 de cazuri pe zi, acum, se îregistrează doar câte 5 pe zi. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Formele înregistrate sunt forme ușoare. În spital sunt internate doar 16 persoane. Mare atenție totuși la persoanele deja bolnave de alte boli cronice cum ar fi, cancer sau leucemie, deoarece pot apărea complicații dacă aceste persoane se îmbolnăvesc și de CIVID-19”, a mai spus Ștefan Popescu.  

Medicii recomandă tuturor spălatul frecvent pe mâini și izolarea dacă aceștia iau viroze respiratorii.  

Politica