După încheierea recoltărilor, producția medie de cereale în județul Vâlcea variază între 2.000 și 3.600 de kg la hectar, pentru culturi de floarea soarelui, rapiță, orz, grâu și porumb. În cee ace privește producția de legume de toamnă, s-au înregistrat producții de peste opt tone la un hectar la cartofi și tomate. Din datele contabilizate de Direcția Județeană pentru Agricultură, producțiile sunt asemănătoare celor de anul trecut.
“La porumb, am avut cultivate anul acest 42.000 de hectare, cu o recoltă medie de 3.500 de kilograme la hectar”, explică Ovidiu Barbu, directorul DJA. Alte recolte: sorg boabe de consum și floarea soarelui – aproximativ 2.000 kg la hectar, cartofi de toamnă – 8.000 kg la hectar, tomate de vară-toamnă – 9.000 kg la hectar, struguri de masa – 6.000 kg la hectar, struguri de vin – 4.000 kg la hectar. “În vară, la grâu, am înregistrat recolte medii de 3.600 de kilograme la hectar, la triticale 3.800 de kilograme la hectar, orz 3.200, la orzoaică, cea de primăvară 3.600 de kilograme la hectar, iar cea de vară 3.200, ovăz 1.700 de kilograme la hectar, rapiță pentru ulei 2.800 de kilograme la hectar și mazăre boabe 2.000 de kilograme la hectar. Ne menținem cu producțiile la același nivel cu cele din anii precedenți, chiar dacă la unele au mai crescut, la altele au mai scăzut. Un nivel bun pentru specificul reliefului județului nostru Acum, monitorizăm însămânțările de toamnă, până acum peste 2.600 de hectare au fost însămânțate cu grâu și 1.600 de rapiță, deja”, a mai spus Ovidiu Barbu.