luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Se caută jandarmi! Oltul are deficit

Jandarmii olteni au nevoie de colegi. Anual, la Jandarmeria Olt ajung mai puțini oameni decât pleacă din sistem, însă chiar și așa, cei rămași, reușesc să-și ducă la îndeplinire misiunile. În speranța de a reduce deficitul, Jandarmeria Olt este implicată în această perioadă în recrutări pentru școlile de profil.

Deficitul general de personal la Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Olt este de 11% – nu unul foarte mare, după cum afirmă inspectorul-șef, col. Emanuel Botan. Problema este la ofițeri, unde s-a înregistrat un deficit de 39%.

„În acest moment, deficitul general de personal este de 11 la sută, nu avem un deficit mare. Înregistrăm un oarecare deficit pe categoria de ofițeri. În general, deficitul este de 11 la sută, 89 la sută este acoperit, lucru care conduce la îndeplinirea corectă a misiunilor pe care le avem. La ofițeri, deficitul este de 39 la sută. Am avut undeva la 26 de plecări din sistem, adică pensionări, și 22 de intrări. Mai avem șapte colegi care s-au transferat în alte unități și un coleg a început o misiune internațională”, a declarat col. Emanuel Botan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește recrutările, IJJ Olt a fost fruntaș la nivelul Jandarmeriei Române. În această sesiune de recrutare, la Jandarmeria Olt s-au înscris 52 de candidați. Sunt 700 de locuri disponibil în unitățile de învățământ ale Jandarmeriei Române: Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 350 locuri alocate Jandarmeriei Române, din care 3 locuri pentru cetățeni de etnie romă şi 3 locuri pentru alte minorităţi; Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 350 locuri alocate Jandarmeriei Române, din care 3 locuri pentru cetățeni de etnie romă şi 3 locuri pentru alte minorităţi. Reprezentanții Jandarmeriei Olt transmit candidaților că cererea-tip de înscriere privind recrutarea pentru admiterea la aceste școli se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail: [email protected], până pe 05 noiembrie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

„Dosarul de recrutare se depune de către candidat la Serviciul Resurse Umane până la data de 24 noiembrie 2023. Relaţii suplimentare la sediul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, Serviciul Resurse Umane, adresa de mail [email protected] sau telefon: 0249/437.901 sau 0249/437.904 – interior 24.535”, adaugă Jandarmeria Olt.

În acest an, jandarmii olteni au executat sute de misiuni și împreună cu alte instituții, pentru a asigura ordinea publică și respectarea legii.

„Asigurarea unei reacţii imediate şi oportune în situaţii deosebite a constituit o direcţie de acţiune importantă a structurilor de ordine publică, executându-se în acest sens 68 de misiuni de intervenţie în anul 2023, (38 de intervenții în anul 2022) (pentru combaterea manifestărilor antisociale în desfăşurare/aplanarea unor conflicte, precum şi intervenţia la alte solicitări ale cetăţenilor aflaţi în diferite situaţii de pericol). Trebuie să evidenţiez că toate solicitările au fost rezolvate şi pericolul a fost îndepărtat înainte de a se înregistra victime”, au transmis reprezentanții IJJ Olt.

În ceea ce privește prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pe timpul misiunilor desfășurate, „au fost constatate 225 fapte de natură penală din care 38 au fost constatate de jandarmi iar 187 în cooperare cu efectivele poliţiei (318 în perioada similară a anului 2022 din care 48 au fost constatate de jandarmi iar 270 în cooperare cu efectivele poliţiei ), fiind identificaţi 235 autori ( 308 autori în perioada similară a anului 2022) şi au fost aplicate 1053 sancţiuni contravenţionale în valoare de 329.100 lei (1669 sancțiuni contravenționale în valoare de 445.700 lei în 2022)”, mai arată IJJ Olt.

Politica