luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Noul sediu al Judecătoriei Slatina, inaugurat de ministrul Justiției

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, s-a aflat, marți, la Slatina, unde a fost inaugurat noul sediu al Judecătoriei, de pe strada Mihai Eminescu. Este vorba despre o investiție de aproape 16 milioane lei, realizată prin Compania Naţională de Investiţii.

„Investițiile în infrastructura sistemului judiciar sunt esenţiale! Fără ele, justiție de calitate și în care oamenii să aibă încredere nu se poate realiza. Am fost la Slatina! La inaugurarea unui nou sediu pentru Judecătoria Slatina în care s-au investit peste 16 milioane lei, o adevărată bijuterie arhitecturală. Pozele vorbesc de la sine!

Am vorbit despre nevoia de digitalizare și educație juridică în școli, despre noua lege a pensiilor de serviciu pentru magistrați. Inclusiv despre temele abordate chiar ieri cu vicepreședinta Comisiei Europene, doamna Vera Jourova: progresul real si solid al României în sfera reformei justiţiei şi a combaterii corupţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Subiectul „fugarii” a fost pe agendă. Peste 600 au fost aduși în țară de la începutul anului. Ca ministră a justiției, îmi doresc să mergem cu justiția până la capăt și asta înseamnă executarea pedepsei în penitenciarele românești.

Intenționez să fiu prezentă și la inaugurarea noului sediu din Corabia, dar cu siguranță, în 2024, voi veni din nou în Olt pentru a vorbi cu tinerii de aici despre educație juridică”, a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

La inaugurare au mai fost prezenți, între alții, pe lângă președinta Judecătoriei Slatina, Petronela Stamatoiu, președintele Comisiei Juridice din Senat, Cristian Niculescu Țâgârlaș, secretarul de stat George Cătălin Șerban.

Politica