marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Magazinele LIDL din Dolj, amendate. Fructe și legume stricate, pâine în lăzi murdare

21 de amenzi, în valoare de aproape 50.000 lei, au dat comisarii de la Protecția Consumatorului în urma unor controale făcute în magazinele LIDL din Dolj. Au găsit, între altele, la rafturi fructe și legume stricate, pâine neambalată ținute în lăzi de plastic murdare.

„Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor DOLJ a desfășurat, în ultimele zile, o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în magazinele operatorului economic SC Lidl Discount SRL. Au fost verificate cele 7 locații din județul DOLJ, iar în urma neregulilor constatate, comisarii CJPC DOLJ au aplicat următoarele sancțiuni: 21 amenzi contravenționale în valoare de 48500 lei”, au arătat reprezentanții CJPC Dolj.

Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de 2100 lei.
„Dintre cele mai importante abateri constatate de echipele de control, menționăm: utilizarea, în zona Gastro, a pâinii neambalate păstrată în lăzi din plastic, neigienizate corespunzător, folosirea unor agregate de frig cu depuneri masive de gheață, comercializarea unor fructe si legume cu modificari organoleptice sau de o calitate inferioară, la raft fiind menționată calitatea I, comercializarea unor produse fără a avea menționat pe eticheta de la raft prețul pe unitatea de măsură, comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită, comercializarea unor produse congelate cu gheață în exces, existența la raft a unor produse cu ambalaje deteriorate”, au mai precizat reprezentanții CJCPC Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica