marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Cocaină și heroină de aproape 900.000 euro, introduse în România. Trei persoane, reținute

Procurorii DIICOT au reținut 3 persoane, din care doi străini, un albanez și un muntenegrean,  pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic internațional de droguri de mare risc.

Potrivit procurorilor DIICOT, gruparea, coordonată de un albanez, aducea cocaină și heroină din afara țării, ascunzând cantități de ordinul kilogramelor în compartimente speciale ale unei mașini.

”În intervalul mai 2023 2021 – octombrie 2023, inculpații constituiți într-un grup infracțional organizat, coordonat de către inculpatul de origine albaneză (recidivist, trimis în judecată la data de 27.01.2023, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pentru infracțiuni similare https://diicot.ro/mass-media/3860-comunicat-de-presa-05-02-2023) au organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere și comercializare pe teritoriul României a unor cantități de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină și heroină), utilizând un autoturism destinat acestei activități, care avea un compartiment special amenajat ascunderea drogurilor.
Liderul grupului a procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind disimulată în interiorul autoturismului, cu care, la 27.10.2023, a pătruns în România inculpata de origine muntenegreană. Drogurile urmau să fie preluate, în scopul comercializării, de către inculpatul cetățean român, care deplasându-se cu un scuter, a realizat și escortarea autoturismului”, arată comunicatul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În data de 28 octombrie, cei trei traficanți au fost prinși în flagrant în timp ce introduceau în România peste 4 kg de cocaină și aproximativ 10 kg de heroină, cu o valoare de piață de peste 880.000 euro.

Instanța a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile. Acțiunea DIICOT a beneficiat de sprijinul poliției, jandarmilor, vameșilor și criminaliștilor.

Cei 3 traficanți sunt acum cercetați pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic internațional de droguri de mare risc.

Politica