luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

„Sunt plecați acolo ca turiști”. Elisabeta Lipă dă de pământ cu șefii de la Federația de Gimnastică

Elisabeta Lipă, președinta ANS (Agenția Națională pentru Sport) a promis că Federația Română de Gimnastică va fi luată la puricat, asta după ce, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a spus că nu se așteaptă ca mulți gimnaști români să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. 

Delegația României participă la Campionatele Mondiale de la Antwerp, competiție care are loc în perioada 30 septembrie – 8 octombrie, dar Covaliu nu le-a dat prea mari șanse sportivilor noștri. La masculin, el se așteaptă ca 2-3 sportivi să reușească baremul la individual, în timp ce la feminin sunt emoții mari, scrie adevarul.ro

 „Nu o să mă refer la bugete pentru că nu eu le-am împărțit și nu știu ce și-au asumat cei de la Federația Română de gimnastică. Dar eu știu că am semnat autorizarea. Fiecare federație înainte de a pleca la o competiție majoră cere autorizație de deplasare. FR de gimnastică a plecat la Antwerp cu 33 de persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ce știu la ora actuală este că sunt multe persoane care sunt plecate acolo ca turiști. Și din sportivi nu vor participa, pentru că sunt accidentați. Trebuie să avem puțină răbdare. Mult a fost, puțin a rămas. Încă o săptămână nu se întâmplă absolut nimic. Dar voi face o analiză foarte amănunțită în ceea ce privește federația de gimnastică.

O dramă e situația situația în care a ajuns gimnastica românească. Dramă este că finanțările sunt foarte mari, această federație primește bani din 3 surse diferite: ANS, COSR și Fundația Casa Campionilor. Iar rezultatele nu sunt pe măsura cheltuielilor”, a declarat Elisabeta Lipă.

Politica