luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Atac terorist în Turcia. O explozie puternică a avut loc în apropierea Parlamentului

UPDATE: Autoritățile de la Ankara au avertizat cetățenii că pachete și pungi suspecte sunt „detonate în mod controlat”.

Ministrul turc de interne, Ali Yerlikaya, a declarat că rănile polițiștilor nu le pun viața în pericol.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini de pe o cameră de supraveghere care a surprins momentul în care bomba a fost detonată de către unul dintre teroriști.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O explozie puternică a răsunat duminică în capitala Turciei, în apropierea Parlamentului din Ankara, care urma să deschidă o nouă sesiune de lucru, relatează AFP și News.ro. Autoritățile turce spun că este vorba despre un atac terorist în care au fost implicați doi atacatori.

Presa turcă scrie că schimburi de focuri au fost auzite în cartierul în care se află Parlamentul şi numeroase ministere.

Mai multe vehicule de poliţie şi ambulanţe au fost desfăşurate în sector.

Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya a denunţat într-o postare pe X un „atentat terorist”.

Ministrul de interne Yerlikaya a declarat că în jurul orei 09:30, ”doi teroriști care au venit cu un vehicul comercial ușor în fața porții de intrare a Ministerului de Interne, Direcția Generală de Securitate, și au comis un atac cu bombă”.

Unul dintre teroriști s-a aruncat în aer, iar celălalt a fost neutralizat, mai transmite ministerul. În timpul schimbului de focuri, doi dintre polițiști au fost ușor răniți.

Securitatea a fost întărită în jurul clădirii parlamentului și în jurul clădirii Ministerului de Interne, care se află în imediata apropiere.

Parlamentul își relua activitatea după vacanța de vară. Toți parlamentarii, inclusiv președintele [Recep Tayyip Erdogan], erau așteptați la parlament după-amiaza – în jurul orei 14.00.

Atacul are loc în contextul în care autoritățile turce au desfășurat operațiuni împotriva membrilor ISIS, potrivit Al Jazeera.

Politica